Devlet Küçük Atölye ve Fabrika Kurma Desteği 2023

Devlet Küçük Atölye ve Fabrika Kurma Desteği 2023 yılında verilmeye devam ediyor. Detaylar…

Devlet Küçük Atölye ve Fabrika Kurma Desteği 2023

Devlet Küçük Atölye ve Fabrika Kurma Desteği hakkında tüm detayları yazımızın içeriğinde detaylandırdık.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından özellikle Organize Sanayi Bölgelerinde fabrika kuracakları, bu fabrikanın anahtar teslimi olarak girişimcilere teslim edileceği, bu hizmetin yüksek istihdam üreten sektörlerde, isteyenlere bu hizmetin verileceği belirtildi. fabrika kurmak veya iş yeri açmak istiyorum. Devletin bu hibe kredisi projesinin de esnaf, çiftçi ve özel sektör çalışanlarına verilecek hibe ve destekler arasında yer alacağı değerlendiriliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı’nın da katıldığı ödül töreninde Bakan, fabrika kurmak isteyenler için devlet tarafından anahtar teslimi fabrika yapılacağını, özellikle çok sayıda işçinin istihdam edildiği sektörlerin devlet tarafından yaptırılacağını söyledi. Devlet bu istihdamdan yararlanacak.

Devlet İşyeri Açma Fabrika Kurma Desteği

Sanayi Bakanlığı tarafından işsizliğin önlenmesi, ekonominin canlandırılması ve yerli üretimin artırılması amacıyla işyeri kurulmasına yönelik fabrika kurulması desteğinin destekleneceği değerlendiriliyor. İş kurmak, hayvancılık yapmak ve üretime katkıda bulunmak isteyen girişimcilere, çiftçilere, işçilere, işçilere kısacası girişimci örnek gösteren her Türk vatandaşına aşağıdaki hibe ve destekler devlet tarafından verilmektedir. Sanayi Bakanı, anahtar teslimi fabrika açma desteğinin hükümetin bir projesi olduğunu ve bu projenin yakında hayata geçeceğini sözlerine ekledi.

Kosgeb ARGE ve KOBİ İşyeri Fabrika Açma Destekleri

Kosgeb, çeşitli destek programları kapsamında esnafa, KOBİ’lere, firmalara, iş kurmak, fabrika, üretim atölyesi ve benzeri bir iş kurmak isteyenlere, faizsiz ve geri ödemesiz kredilerin yanı sıra Ar-Ge desteği sağlıyor. Esnafa kredi vermek. KOSGEB merkezleri, iş yeri açmak ve kendi işinin sahibi olmak isteyen kadın ve erkeklere kredi verilmeye devam edildiğini ve kredinin kime verileceğini çeşitli ilanlarla duyurmaya devam ediyor.

Devlet iş yeri açmak isteyenlere ve fabrika kurmak için destek isteyenlere birçok destek sunarken, kurumlar başvuruların yetersizliğinden şikayetçi. Bu nedenle iş yerinizi, işyerinizi veya fabrikanızı kurmak istiyorsanız Kosgeb’den %100’e varan destek oranlarından yararlanabilirsiniz.

Dükkan açmak için devlet desteği‘den yararlanabilirsiniz.

Fabrika Kurma Teşvikleri 2023

KOSGEB’in verdiği destekle fabrika açacak girişimciler için sadece fabrika açarken verilen destek değil. KOBİ olarak faaliyetlerine devam eden girişimciler çeşitli desteklerden yararlanabiliyor. Ayrıca KOSGEB, anahtar teslimi fabrika kurulumu desteği de vermektedir. Bunların yanı sıra iş yeri açmak isteyen girişimcilere devlet faizsiz kredi ve hibe veriyor. Hibe ve kredi fiyatları üretim konusuna göre devlete göre değişiklik gösterdiğinden KOSGEB 3 farklı hibe programı uygulamaktadır.

Uygulanan hibe programlarına göre Fabrika Kurma Teşvikleri aşağıdaki gibidir:

  • Düşük Orta Düşük Teknoloji 100.000 TL/ Yerli Üretim: 90.000 TL,/ Yurtdışı 75.000 TL
  • Orta Yüksek Teknoloji 200.000 TL/ Yerli Üretim: 180.000 TL,/ Yurtdışı 150.000 TL
  • Yüksek Teknoloji Düzeyinde 300.000 TL, Yerli Üretim: 270.000 TL,/ Yurtdışı 225.000 TL açılan işletmelerin alacakları tutarlar değişmektedir.

Sıfırdan Fabrika Nasıl Kurulur?

İş kurmak için belirli prosedürlerin izlenmesi gerektiğinin altını çizelim. Gelirini artırmak ve faaliyetlerini geliştirmek veya işyerlerini genişletmek isteyenler fabrikalar kurabilirler. Gerekli maliyetin nasıl karşılanacağına yukarıda değinmiştik. Ancak bu kapsamda bir iş kurmak, üretim miktarının ve kalitesinin artmasına yardımcı olacaktır. Fabrikalar seri üretim ile iş yaptığı için kar marjınızı arttırmanız mümkün. Küçük atölyelerinizi büyüterek kazanmaya devam edebilirsiniz. Bunun kesinlikle kolay olmadığını vurgulayayım. Çünkü bir işi büyütmek iş takibinizi zorlaştıracaktır.

Sıfırdan Fabrika Kurma Maliyeti

Sıfırdan bir fabrika kuracaksanız veya mevcut bir fabrikayı büyütecekseniz, yeni personel alımı ile personel sayınız artacak ve daha fazla ekipman satın almanız gerekecektir. Kosgeb tarafından verilen destek ödemelerinde verilen tutarların nereye harcanması gerektiği de belirtiliyor. İş planı hazırlama kapsamında KOSGEB’e başvurarak gerekli finansmanı sağlayabilirsiniz.

Aşağıda örnek bir iş planı açıklaması sağlayacağız. Ancak kuruma sunacağınız iş planı kesinlikle özgün olmalıdır. Bu nedenle kendi kendinize bir iş planı hazırlayamıyorsanız, belirli bir ücret karşılığında destek sağlayan danışmanlık firmaları ile iletişime geçmenizi öneririz.

İş Planı Örneği

Öncelikle tüm aşamaların ve detayların iyi düşünülmesi gerektiğinin altını çizelim. Çünkü bu işler için yapılacak yatırımlar hatırı sayılır seviyede. Bölgesel koşullar, personel, hammaddelere yakınlık vb. tüm koşullar ayrı ayrı değerlendirilmelidir. Ayrıca gerekli izinler alınmalı ve prosedürler takip edilmelidir. Fabrika kurmayı düşündüğünüz bölgenin tapusunu ilgili kurumlara beyan ederek ruhsat almanız gerekmektedir. Gerekli belgeleri belediyenizin internet sitesinden öğrenmelisiniz. Bu belgeleri hazırlayıp belediyenin ilgili birimine teslim etmeniz gerekmektedir. Elektrik ve su kullanımı ile ilgili gerekli işlemler yapılmalıdır.

Bu aşama yine belediyelerde gerçekleştirilmektedir. Belediyede bu işlemleri hallettikten sonra işletme belgesi almalı ve çalışma izni sürecini tamamlamalısınız. Kurulacak olan fabrikanın hiçbir surette çevresel bir kirlilik yaratmaması gerekiyor.

Bu nedenle bakanlıktan koşulların sağlandığını gösteren belge alınmalıdır. İlgili Esnaf ve Sanatkarlar Odası‘na kayıt aşaması tamamlanmalıdır. Bu aşamadan sonra ise Çevresel Etki Değerlendirmesi raporu alınmalıdır. Bu şekilde kurulum gerçekleştirilmiş olur.

KOSGEB hazır iş planı örneklerini inceleyebilirsiniz.

Kosgeb bu desteği 2023 yılında da vermeye devam edecek. Kurulumu tamamlayarak iş planınız ile kuruma başvurabilir ve bu desteklerden yararlanabilirsiniz. Girişimciler, Girişimciliği Geliştirme Destek Programı adı altında kurumdan destek almaktadır. Bu desteğin amacı, yeni işletmeler kurmak ve bu işletmelerin sürdürülebilirliğini sağlamaktır.

Atölye Açmak İçin Gerekenler Nelerdir?

Atölye açmak için gerekli olan evraklar ve ekipmanlar, atölyenin ne üzerine açılacağına göre değişmektedir. Üretim atölyesi veya benzeri bir iş kurmak isteyenlere sağlanan Ar-Ge desteklerinden faydalanabilirsiniz. Devlet Küçük Atölye ve Fabrika Kurulumu KOSGEB aracılığıyla girişimcilere verilen iş yeri açma kredisi sayesinde ülkemizde yüzlerce esnaf kendi işini kurma imkanı ile kendi işini kurdu.

Yıllarca fabrika veya benzeri atölyelerde çalışmış olsanız bile kendi işini kurması için maddi desteği duyan ve bu işyerlerinde çalıştığı için kendi işini kurmak için oluşturduğu girişimcilik fikrini hayata geçirmek isteyen binlerce kadın ve erkek girişimci yıllardır kendi işini kurmuş durumda. Bunların yanı sıra ülkemizdeki KOSGEB merkezleri de çeşitli ilanlarla iş yeri açmak isteyenlere kredi verildiğini duyurmaya devam ediyor.

Atölye kurmak istiyorum veya atölye açmak istiyorum derseniz bu desteklerden yararlanarak belirtilen şartları sağlamaları halinde desteklerden faydalanabilirler.

Yorumlar

  1. Kadir dedi ki:

    Selamın Aleyküm ben 1980doğumluyum eyt den yeni emekli oldum torna fireze borvek ustasıyım artık kendi işimin patronuna başlamak istiyorum bir makina atölyesi kurmak istiyorum yardımcı olurmusunuz

    1. Cemil dedi ki:

      Merhaba kadir bey devlet desteği güzel ama purosuduru biraz masakatli biz birbirimize iş olarak desteklesirsek sanırım bir atölye kura biliriz
      Ben cemil derviş Sakarya

  2. Esra dedi ki:

    El sanatlerı atölyesi açmak istiyorum,özellikle taştozu ürünler,kalıp ,geri dönüşüm için gerekli hibe desteği ni devletten nasıl alabilirim

  3. Fırat dedi ki:

    Bu konu hakkında bana nasıl yardımcı olabilirsiniz siensi fabrikası kurmak istiyorum devlet destekli anahtar teslim şartlar ne bunun hakkında bilgi almak istiyorum

  4. Orhan güler dedi ki:

    Ben istanbuldayim soguk demir hastasıyım bir atölye kurmak istiyorum. 1981 doğum luyum yardimci olurmusunuz

  5. Filiz dedi ki:

    Atölye kurmak istiyorum nasıl yaralanabilir Neyapabilurim?

  6. Erkan serbest dedi ki:

    Merabalar fabrika iscisiyim torna operatoruyum 15 yildir bu isle meskulum bilgi ve tecrubemi bir isyeri atelye acarak hedeflerimi buyutmek istiyorum nasil basvurabilirim

  7. Mesut dedi ki:

    Manisa’ya yakinmisiniz

  8. Nurcan bulut dedi ki:

    Ben tekstil atölyesi açmak istiyorum nasıl destek alabilirim

    1. Mesut dedi ki:

      Bende açmayı planlıyorum manisadayim birlikte açabilirim ama tabi şehir olarak yakinsaniz ben ilk desteği aldım

      1. Ahmet dedi ki:

        Ne üzerine açtınız ve desteği nasıl aldınız

      2. Hakan dedi ki:

        Ustam numaranı yazarmısın arayıp bir konu hakkında seninle görüşmek isterim.