Hobi Bahçesi Yapma Şartları 2023 (Yasal İzin İçin Gerekenler)

Hobi bahçeleri kapanıyor mu? Avantajları nelerdir?, Hobi bahçeleri mafya mı? Hobi bahçeleri yasaklandı mı?, Hobi bahçeleriyle ilgili yasa, Tarlaya bağ evi yapma şartları, prefabrik ev yapmak için gereken belgeler, hobi bahçeleri ile ilgili yasa gibi sıkça sorulan soruları sizin araştırdık.  

Hobi Bahçesi Yapma Şartları 2023 (Yasal İzin İçin Gerekenler)

Hobi bahçelerinin yönetmeliği konusunda bazı kurallar getirildi. Bunlarla ilgili yeni yasa ve yönetmelikler belediyeler tarafından paylaşıldı. Yapılan yönetmelik açıklamalarını Belediyelerin yönetmeliklerinden inceleyebilirsiniz. Yönetmelik kararınca, kanun dışında yapılan arazi yapıtlarının 1 ay içerisinde yıkılmasına, yapılmak istenilen bahçeler için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından denetlemeler yapıldıktan sonra toprağa verimsizlik, yeraltı sularına zarar verdiği ve tarımsal faaliyetleri etkilediği görülürse yıkım yapılacağına karar verilmiştir.

Hobi Bahçesi Nedir?

Hobi bahçesi, hobi amaçlı olup diğer adıyla bilinen “organik bahçe” demektir.

Hobi Bahçesinde Neler Yapılır?

Hobi bahçelerinizde kolaylıkla meyve, sebze yetiştiriciliği yapabilirsiniz. Böylece hem ucuza hem de daha sağlıklı meyve sebzenizi üretebilirsiniz. Hobi bahçeleri ekonomik açıdan hemen hemen her kesime hitap eder.

Hobi Bahçesinin Avantajları Nelerdir?

Hobi bahçesinin avantajları şu şekildedir:

  • Dilediğiniz bahçe tasarımını yapabilirsiniz.
  • Evinizin meyve ve sebze ihtiyacını karşılayabilirsiniz.
  • Aileniz ile sağlıklı ve keyifli bir vakit geçirmeye sahip olabilirsiniz.

Hobi Bahçesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Hobi bahçesi mi almaya karar verdiniz? Öncelikle bahçenizi alırken ve oluştururken dikkat etmeniz gereken belli başlı kurallar vardır.

Dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki gibidir:

  • İlk olarak hissedarı olduğunuz bahçenizin başka hissedarları olup olmadığına  ve sizden başka kiracısı olmadığına emin olun.
  • Hissedarı olduğunuz bahçenin tapusunu sorgulatın.
  • Uygunluk ve yasa kuralları içerisinde aldığınıza dikkat edin.
  • Yapı şartlarını araştırın.
  • Sonrasında ulaşım, alt yapı, güvenlik ve verimli toprak olduğuna dikkat ediniz.

Yukarıda vermiş olduğumuz bilgiler düzeyinde aileniz ve sizin için en uygun bahçeyi bu adımlarla alabilirsiniz.

Hayalinizdeki bahçeniz için finansmana ihtiyaç duyuyor iseniz, Meyve Bahçelerine Devlet Desteği isimli içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Tarla Hobi Bahçesine Nasıl Çevrilir?

Tarla hobi bahçesinin çevrilmesi hem ekolojik hem de çok yönlü bir sürece tabi olabilir. Bunun için bazı basit ve kolay anlaşılabilir adımlar izlenebilir. Bunlar arasında ekolojik olarak arka plana sahip olmak, geliştirme teknikleri ve problemleri tanımlamak, bitki seçimi yapmak veya çimlenmesi gereken alanın doğru toprak seçimleri yapmak yer almaktadır. Diğer taraftan, tarlaya dekoratif özellikler kazandırmak amacıyla çeşitli bitkiler seçilerek, bahçeciliğin türlü yollarını kullanmak, ağaç ve çalıları dikmek veya alanın boş taraflarını çeşitli bitkilerle süslemek olarak da düşünülebilir. Ayrıca, alanın ıslah edilmesinde teknikleri kullanmak veya çok katlı bahçeler şekillendirmek de mümkündür.

Tarım arazilerini hobi bahçelerine çevirmek yasa gereği amacı dışında kullanıma izin verilmeyen alanlar olarak geçer. Bu alanda yapılan çalışmalar kanunlara göre yeraltı sularını tehdit ediyor. İlaçlar arazi üzerindeki toprağa zarar veriyor.

Bu duruma devlet tarafından düzenlemeler getirildi. Tarla ve tarım arazilerine hobi bahçesi yapmak yasaklandı. Tarlalar üzerinde hobi bahçesi yapmak için imar izni alınarak açık hale getirilmesi gerekmektedir. Diğer bir yapı ile tarlaya ev yaptırmak için ise toprak koruma ve arazi kullanım kanunu çerçevesinde imar izni alınarak ev ve hobi bahçesi yaptırmak için gerekli izinler alındıktan sonra tarlalarınız ve arazilerinize hobi bahçelerinizi ve evlerinizi yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra hobi bahçesi evleri, bağ evi ve ev yaptırmak istediğiniz alanların satış, ulaşım, güvenlik ve alt yapısı da çok önemlidir.

Köyünüzde prefabrik veya betonarme bir yapı inşa etmek için krediye ihtiyaç duyuyor iseniz, Köye Ev Yapmak İçin Kredi Veren Bankalar listesini incelemelisiniz.

Hobi Bahçesi Yapma Şartları Nelerdir?

Hobi bahçesi yapmak için belediyeler tarafından istenilen koşullara uymak gerekmektedir. Hobi bahçesi yapma şartları aşağıdaki gibidir:

  • Bahçeler özel tahsis edilir, ikinci şahıslar kullanamaz, kiraya veremez ve devredemezler.
  • İsteklilerden hak sahibi olanlar için sabıka kaydı istenir.
  • Kanunen ekimi ve dikimi yasak olan tohum veya fideler dikilmemelidir.
  • Alanda bulunan tarım yapıtlarına zarar veren kullanıcılardan eski haline getirilmesi istenip yıkılacaktır
  • Temel olarak, bahçenizi yapmak için güvenli, sağlam bir alanınız olmalıdır.
  • İyi hava koşullarını göz önünde bulundurarak, bahçenizi hiçbir şekilde doğal tehditlerinden korumalısınız.
  • Öncelikle, bahçeniz için bir plan hazırlamalısınız ve bu planı uygulamalısınız.
  • Bahçenizdeki bitkileri ve ağaçları seçerken, bahçenizin ihtiyaçlarını ve size sağlayacaklarını dikkate almalısınız.
  • Bahçenizde toprak, su ve gübre uygun bir şekilde düzenlenmelidir.
  • Bahçenizi koruyacak ve zararlı haşaratları önleyecek kontrol önlemleri almalısınız.
  • Bahçenizi sürekli bakımının yanı sıra, düzenli olarak gözlemlemeli ve eksikliklerini tespit etmelisiniz.

Hobi bahçesi yapma şartlarının tüm detaylı bilgileri için belediyelere başvurabilirsiniz.

Hobi Bahçeleri Yasaklandı mı?

Yasa tekliflerine bakıldığında, sunulan teklifler arasında hobi bahçelerinin yıkılmasına dair net bir düzenleme yok. Verimli olan tarım arazilerine yapılan hobi bahçeleriyle ilgili cezai yaptırımlar bulunuyor. Tarım arazilerini bölerek satın aldıkları hobi bahçeleri, tarımsal üretimi oldukça olumsuz etkilemiş durumda, hobi bahçelerini, Ürün yetiştirmek için satın aldıkları alanları havuzlu ve lüks yapıya dönüştürerek, yazlık gibi ikinci evleri olarak kullanmaya başladı. Tarım alanlarına beton zemin döküp prefabrik evler yapılması ve bunların zamanla konuta dönüştürerek, tarım arazilerinin yok edilme eğilimi üzerine Mecliste yeni bir yasa hazırlığı yapılıyor. Teklif Meclis’ te kabul edilirse, verimli tarım arazilerine kurulan ve yasal olmayan hobi bahçeleriyle ilgili bir yıkım veya ceza söz konusu olacaktır.

Tarım arazilerinin hobi bahçesi için bölmesi ve satılmasına engel getirilip cezai bir yaptırım uygulaması getirecek. Bunun sebebi ise hem tarım alanını olumsuz etkilemesi durumu hem de yasa gereğine uyulmasa da satış yapılmasıdır. Hobi bahçelerinde son yapılan açıklamalara göre ise tarım arazilerinin hobi bahçeleri için satılıp bölünmesine izin verilmeyecektir. Hobi bahçelerini beton yapıya çevirerek verilen hobi bahçeleri mülk sahibi ve alıcıya cezalar da ağırlaştırılacak. Hapis cezasından, bahçenin yasaklanmasına kadar bir dizi yeni kural getirildi.

Tarım arazilerinin uygunsuz biçimde toprağa, su alanlarına zarar verme durumundan dolayı hobi bahçelerini imar izni almadan uygunluk belirtmeden kiralayan ve yapan iki tarafa da para cezası ve bahçelerinin yıkımına karar verilmiştir.

Hobi Bahçeleri İle İlgili Yasa

Hobi bahçesi yasal mı? Yapılan düzenleme sonucuna bakıldığında yapılan açıklamalar ise, hobi bahçeleri ele alınarak TBMM’ ye sunulan ‘’Torba Yasası’’ incelenerek,  tarım arazisi üzerine hobi bahçesi yapan vatandaşlara metrekare başına en az 10 TL para cezası uygulanacaktır. Hem tarım alanını hem de hobi bahçesi satın alan vatandaşı etkiliyor. Yasa gereği tarım alanlarının uygunsuz kullanım alanları olduğu belirlenir, yasalar ve kurallara uyulmadan izinsiz bir biçimde yapılırsa tespitleri yapıldıktan 1 ay sonra yıkım karar uygulanacaktır. İmar izni olmadan tarım arazilerine hobi bahçesi yapmak ve ev yapmak mümkün olmayacaktır.

Konu ilgili ‘’Hobi bahçeleri yasalara uygun olmayan bir faaliyet. Cezai müeyyidelerle karşılaşabilirsiniz’’ açıklaması yapılmıştı.

Hobi Bahçesine Ev Yapılır mı?

Hobi bahçelerinin, devlet tarafından arazilere ve tarım alanlarına zarar verdiği düşüncesiyle belirli şartlar üzerinde yapılmasına izin verilmiştir. Hobi bahçelerine ev yapmak isterseniz bunun için yapmanız gereken bazı kurallar karşınıza çıkıyor. İmar izni olmadan tarım alanlarına hobi bahçesi, bağ evi, konut yapmak yasaktır. Bahçelerinizi eve çevirmek isterseniz bunu için önce bulunduğunuz arazinin size ait olması başta gelir. Yapıların imara uygun olması, güvenlik ve alt yapısının olması gerekmektedir. Hobi bahçemi eve çevirmek istiyorum derseniz en yakın belediye kurumundan bilgileriniz ile sorgu yapabilir uygunluğunu öğrenebilirsiniz.

2023 Yılında Tarlaya Bağ Evi Yapma Şartları Nelerdir?

Tarlaya bağ evi yapma şartları 2023 yılında belli oldu. Tarım arazileri, 3/7/2005 tarihli ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda belirtilen izinler alınmadan; tarımsal amaç dışında kullanılamaz, planlanamaz, köy ve/veya mezraların yerleşik alanı ve civarı veya yerleşik alan olarak tespit edilemez. Ancak tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar yapılabilir. 

Ancak belirli şartlar üzerinde tarla üzerine özel bağ evi konut yapmak için belirttiğimiz kuralların içinde kendinize uygun bir bağ evi oluşturabilirsiniz.

Bu şartları aşağıda belirttiğimiz yapı şartlarına uygunluk sağladığında tarlanıza bağ evi yaptırabilirsiniz. Belediye ve diğer alanlar dışında köylerin köy yerleşik alanların, civarında yapılacak konut, tesis vb. niteliği olmayan imar planı gerektirmeyen tarım ve hayvancılık amaçlı yapılan bağ gibi köyde oturanların ihtiyaçlarını karşılayacak berber, manav, bakkal gibi köy halkı tarafından açılan ve işletilen kooperatiflerin işletme binası gibi yapılar için yapı ruhsatı alınmaz.  Ancak, tarım ve hayvancılık amaçlı (bağ evi) yapıları için ruhsat alınarak inşa edilmesi zorunludur.

2023 yılında tarlaya bağ evi yapma şartları aşağıdaki gibidir:

  • İmar durumunun olumlu olması.
  • Belediyeler tarafından verilen imar durumu ve imar izni maliyeti.
  • Tarladaki alanın %5’i kadar alana bağ evi yapılması için izin verilmektedir. Tarlanın toplam alanının ancak %5’inde yapılaşma olması yönünde izin verilir.
  • Tarlaya bağ evi yapma şartlarında, inşaat ve tarım alanlarının toplamının 250 metrekareyi geçmemiş olması gerekmektedir.
  • Yolun, parselin sınırlarına 5 metreden daha fazla yaklaşmaması, durumunda bağ evlerinin yapılmasına izin verilir.
  • 50 metre ve 2 kat şartını geçmeyecek yükseklikte yapılmasıdır.
  • İlgili belediyenin konu ile ilgili yapılaşma yönetmeliğine uyulması gerekmektedir.
  • Tarlaya bağ evinin inşa edilecek alanın yeterli olması gerekmektedir.
  • Bağ evinin deniz seviyesinin üzerinde olması gerekmektedir.
  • Doğal çevrenin korunması için gerekli bütün kurallara uyulması gerekmektedir.
  • Yerel orman rutubetine ve toprağa uygun olarak tasarlanmış evleri kullanmak için özel izin alınması gerekmektedir.
  • Tarlada yapılan bağ evi bölgede bulunan onaylanmış içme suyu kaynaklarına herhangi bir zarardan kaçınmak için, kurallara uygun olarak drenaj sistemi kurulması gerekmektedir.
  • Bağ evinin çevresinde güvenlik için, zararlı bitki ve hayvan türlerinin tesbit edilmesi ve bu nedenle gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.
  • Çevresel denetimler sırasında zararlı maddelerin yayılmasını engellemek için önlemler alınması gerekmektedir.

Tarlaya Ev yapmak İçin İzin Nereden Alınır?

Tarlanıza ve tarım arazilerinize ev mi yaptırmak istiyorsunuz? Araştırmalarımızın sonucunda, kanunlar gereğince tarlanın toplam alanının %5 kadarına inşaat yapılmasına izin veriliyor. %5 in üzerinde yapılan yapılar kaçak olarak nitelendirilmektedir.Yönetmelik gereğince bu yapıtların tapu kadastro veya tapu haritasında bulunan bir yola, yapılan arazinin en az 25 metre cephesinin bulunması gerekiyor.Tarlaya yapılacak inşaat 250 metrekare. Tarla alanı ne kadar olursa olsun, 250 metrekareden fazla alana sahip inşaat yapılamıyor.Aksi takdirde verilen %5 lik dilimi üzerinde inşa edilen yapı, kaçak olarak nitelendiriliyor.

Ayrıca, bunun için bulunduğunuz ikametgah adresiniz ve arazinizin kayıtlı olduğu belediyelerden bilgilerinizi, imara uygunluk, imar izni ve belge işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Tarım Arazisine Bağ Evi Yapmak

Tarım arazileri Türkiye genelinde imarsız arsalar olarak kabul ediliyor. İmar Kanunu tarlaların üstündeki konut ya da her hangi bir ofis inşaatına müsaade etmiyor. Tarla üzerinde ev inşası yapılabiliyor, ancak bunların belli başlı kuralları vardır, bu kurulların dışına çıkıldığında hukuka aykırı bir durum söz konusu ortaya çıkıyor. Bu kurallar ise, yukarıda belirttiğimiz gibi Prefabrik ev şartları ile aynı içeriktedir. Ancak onları ayıran birkaç kural vardır.

Buna örnek verecek olursak;

5 dönüme yakın tarlası olan bir kişi tarlasının 100 metrekareye kadar konut yapabilir. Bu tarla üzerine prefabrik yapı da olabilirdi ancak bu kurallara bakıldığında sadece 5000 metrekare ve altında olan tarlalara herhangi bir yapı yapmak mümkün olmuyor. Yani bir tarlaya ev inşa etmek istiyorsanız tarlanın en az 5 bin metrekareden daha fazla olması gerekir.

Tarlaya Bağ Evi Yaptırmak Gerekli Belgeler Nelerdir?

Bağ evlerini yapmak için önce tarlanızın imar açık hale getirilmesi gerekmektedir. Bu konuda nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hakkında bilgi sahibi olunmalı ve tüm yasal olan süreçler araştırılmalıdır. Tarla içerisindeki bağ evini oluştururken olması gereken belge ve esaslar aşağıda anlatılmıştır.

  • En az 1 adet oturma odası
  • 1 adet yatak odası
  • 1 adet mutfak
  • 1 adet banyo
  • 1 tuvalet

Tarlaya Bağ Evi Yaptırmak Gerekli Belgeler aşağıdaki gibidir:

  • Arazinin tapusu
  • Arazinin yapısını değiştirdiğinize dair izin belgesi
  • Gayrimenkul yapımına uygun olduğuna dair Belediyeden alınan belge
  • Arazi sahibinin kimlik bilgileri
  • Yaşadığınız yerin belediyesine başvurmak için Tapu ve Nüfus Cüzdanı fotokopisi
  • Evin inşa edildiği arsanın tapu mülkiyeti ile ilgili belgeler
  • Evin inşaat planının onaylanması için Belediye’nin onayına sahip olmak
  • İnşaat izin belgesi
  • İnşaat projeleri için gerekli mühendislik belgelerinin alınması
  • Müteahhitlik sözleşmesi
  • Yapı denetim firması tarafından hazırlanan Çevre ve İnsan Sağlığı Raporu
  • Elektrik, su, gas gibi işler için Arsa Mülkiyet Sertifikası
  • Kat Mülkiyeti Sertifikası
  • Yapı bitim raporu

Tarlanızı bağ evine dönüştürmek için bu yapıları oluşturmak ve belgeleri belediyelere teslim etmeniz gerekir.

Tarlaya Bağ Evi Yaptırmak İçin İmar İzin Nasıl Alınır?

Tarlaya bağ evi yapmak için imar izni almak için, ilgili belediyenin imar bölümüne başvurmanız gerekmektedir. Başvuru sırasında, mevcut tarlanın özelliklerinin ve yapı planını içeren raporlarla birlikte, arazide geçerli olan kurallar ve ilgili yasa ve düzenlemeler hakkında bilgi sağlamanız gerekecektir. Belediye tarafından onaylanan ve imar izni verilen proje, inşaat için gerekli olan diğer belgeleri almak için bir zemin oluşturacaktır.

Belediye başvurusu sırasında, tarlanın özelliklerinin ve yapı planına dair bilgilerin raporlanması gerekmektedir. Arazideki kuralları ve ilgili yasa ve düzenlemeleri kapsayan bu raporlar, belediyenin başvurunuzu incelemek için gereklidir. Onaylanan proje, inşaat için gerekli olan diğer belgeleri almak için bir zemin oluşturacaktır.

Tarlada bir bağ evi inşa etmek için imar izni almak için, başvurmanız gereken ilgili belediyenin imar bölümüdür. Bağ evi, hobi bahçesi evleri için imar izni almak isteyenler, öncelikle gerekli şartlarda olması gerekmektedir. Ardından tarlaya bağ evi yapma şartlarını karşılayan gerekli belgeleri olması gerekir. Daha sonra tarlanın kayıtlı olduğu belediyeye gitmeli, tarlanın tapusu, tarla ile ilgili belgeler ve eğer işlemini tarla sahibi dışında başkası ilgileniyorsa vekaletnamesi istenmektedir. İmar izni maliyeti için gerekli bilgi ise yine belediyelerden alınır. Bağ, bahçe, zeytinlik gibi mülkler tarla niteliği taşımaktadır. İmarı olmayan toprak anlamına gelen tarla üzerine konut yapımına gelmektedir. Fakat bazı durumlarda özel amaçlı küçük yapılar yapılabilir. Tarlaya yapılabilecek yapı ile ilgili şartlar vardır.

Tarlaya yapılacak yapı için aranan şartlar aşağıdaki gibidir:

  • İnşaat alanının kat sayısı %5’i geçmeyecek şekilde olmalı.
  • Yol ve parselin sınırlarına 5 metreden fazla yakın olmaması koşulu ile ev inşaatına izin verilebilir.
  • Yapı inşaat alanı toplamda kesinlikle 250 metre kareyi geçmemeli.
  • Saçak seviyelerinin verilen zeminden yüksekliği 6.30- 6.50 metreyi ve 2 katı aşılmamalıdır.

Bahçeye Prefabrik Ev Yapmak İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

İmarsız arsaya prefabrik ev yapmak için gerekli belgeler ibraz edilmelidir. Bahçelere prefabrik ev yapılabilir, ancak oluşturulması gereken bazı şartlar vardır, bu şartların tümünü karşılayabildiğimiz takdirde, imarsız bir arsada da prefabrik ev sahibi olabilirsiniz. Bahçeye prefabrik ev yapmak için aranan şartlar ise aşağıdakai gibidir:

  • İmarsız arsaya prefabrik yapmak için gereken ilk şeylerden biri, bahsi geçen arsanın cephesinin yola olması gerekmektedir.
  • Yola cephesi olmayan parsellere çeşitli uygulamalarla yol cephesine çevrilmediği sürece, arsanın yapılı bir arsaya dönüştürülmesine izin verilmiyor.
  • altyapı sorunu ile karşılaşmamak adına belirtilen önemli hususlar Ev yapılmadan önce tüm altyapı kontrollerinin kesin bir şekilde sağlanması gerekiyor.
  • Son bir temel şart ise arsanın bulunduğu belediye ile konu üzerine görüşmeniz gerekiyor: arsanın mutlaka sorgulatılması gerekiyor.

Prefabrik yapılar, İmar Kanunu ve yönetmelikleri çerçevesinde kanunun tanımına uyan bir yapı olarak görülüyor. Prefabrik evlerin imarsız arsaya yapılması için bu tür şartların sunulmasının sebebi de bu, prefabrik evler de geleneksel yapılarla aynı tanıma girdiği için farklı bir durum söz konusu olmuyor.

Bağ Evi Yapmak İçin Gerekli Belgeler nelerdir?

Bağ evi yapmak için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:

  • Yapı izin dilekçesi
  • Tapu belgesi
  • Belediye Onayı
  • Yapı Denetim Belgeleri
  • Peyzaj Tasarım Belgeleri
  • Nüfus cüzdanı
  • İkametgah
  • Mülkiyet Belgesi
  • Damga Vergisi
  • Yeşil Alan İzin Belgesi
  • Kat Mülkiyeti İzin Belgesi
  • İmar Planı
  • Mesleki Uzmanların Raporu
  • Elektrik, Doğalgaz ve Su İzinleri
  • Koordinatlı plan örneği (Kadastro’dan)

Yapılacak yapının yola ve civar yerlere çekme mesafeleri ile ilgili Köy İhtiyar Heyeti kararı ve İlçe Özel İdaresinden proje onayı alınarak inşaata başlanması için karar alınması zorunludur. yapı. Köy İhtiyarlar Kurulu kararı alınmalı ve belge Kaymakamlık Özel İdaresine gönderilmelidir. Yeni yasalara göre, bazı binalar için ruhsat gerekmiyor.

Örneğin: Köy mahallinde yapılan bakkal, berber gibi köy halkına hizmet veren binalar için yapı ruhsatı alınmasına gerek yoktur. İlgili kanunda belirtilen kapsamda ruhsat gerektirmeyen yapılar hakkında bilgi alarak ruhsata ihtiyaç duymadan inşaata başlayabilirler. Ancak konut ve yaşam alanlarının yapılması için yapı ruhsatı alınması gerekmektedir.

Hobi Bahçesi Yapmak Yasal mı?

Tarım arazisi özelliği taşımayan ve imar planında arazi olarak tanımlanan alanlarda hobi bahçelerinin kurulmasına yasal bir engel bulunmamaktadır. Yasal olarak, evinizin çevresinde bahçe kurmanızın çoğu durumda mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, belediyenin ruhsat ve mevzuatını izlemeniz gerekiyor ve bu yasa ile kendinizi korumaya çalışmalısınız. Örneğin, alana zararlı otların büyümesine izin verilmemesi veya tüm önlemlerin alınması gerekebilir. Ayrıca, mahkeme kararına uymak ve yasal sınırların ötesinde yapılacak herhangi bir inşaatın ruhsatını almanız da gerekebilir. Evinizin çevresinde bahçe yapmak istediğinizde unutmayın ki, kanunlar ile uyumlu olmanız gerekiyor.

Hobi Bahçesi Kaç Metrekare Ev Yapılır?

En fazla 50 metrekare olması gerekmektedir.

Yorumlar

  1. Avatar of İsmail İsmail dedi ki:

    Yerim tarla buranın tel ve konteyner koymak için izin almam gerekiyormu

  2. Avatar of Alihiracal Alihiracal dedi ki:

    Yerim tarla geçiyor konteyner koyabilir miyiz

  3. Avatar of Mustafa Mustafa dedi ki:

    Ticari Arsa à bungalow sartlarini soruyorum