İşyeri Açma Kredisi Veren Bankalar 2023 (300 BİN TL FAİZSİZ YENİ KREDİ)
İşyeri Açmak İsteyenlere 2023 yılı Mayıs ayında 300 bin TL faizsiz kredi desteği verilmektedir. Ayrıca yeni bir İşyeri açmak için Devlet desteği ve KOSGEB destekleri devam etmektedir.
Kendi işyerini açmak isteyen girişimcilere 60 bin lira ve 370 bin lira hibe veren tek kurum olan KOSGEB’den iş yeri açmak için hibe alabiliyor. Ayrıca iş kurmak isteyen girişimcilere İŞKUR tarafından 90 bin lira hibe desteği veriliyor.
2023 yılı seçimleri sonrasında Devlet tarafından girişimcilere verilen destekler tüm hızıyla devam ediyor.
- Yeni işyeri açmak isteyen
- İşletmesini büyütmek isteyen
- İşletmesinin finansman ihtiyacını karşılamak isteyen girişimciler KOSGEB desteklerine başvuruda bulunabiliyor.
Yine işyeri açmak isteyen girişimcilere faizsiz kredi destekleri ve bireysel işyeri açma kredisi verilmeye devam ediyor. Birçok banka tarafından sunulan işyeri açma kredileri ile en son yeni devreye alınan Halkbank ve KOSGEB işbirliğiyle verilecek olan yeni 300 bin lira faizsiz kredi desteği ve işyeri açma kredileri vadeleri, faiz oranları, kredi limitleri ve işyeri açma kredisi hesaplamaları hakkında merak edilen tüm konuları detaylandırdık.
23/05/2023 tarihinde işyeri açmak isteyenlere Halkbank sıfır faizli kredi ve KOSGEB 375.000 TL’ye kadar destek veriliyor. Hibe ve faizsiz iş yeri açma kredisi veren bu kurumlardan alacağınız devlet desteği ile kurmak istediğiniz işletme için ihtiyacınız olan tüm ihtiyaçları tahsis edebilirsiniz. İşte 2023 yılında girişimcilere devlet destekli işyeri açma kredisi veren kurumlar ve bankalar..
2023 Yılında İşyeri Açma Kredisi Hangi Banka Veriyor?
2023 yılında girişimcilere İşyeri açma kredisi veren bankalar aşağıdaki gibidir:
İşyeri Kredisi Veren Bankalar Kredi ürünleri / limitler Faiz Oranları Halkbank/Kosgeb Kosgeb yeni 300 bin TL faizsiz işyeri açma kredisi Faizsiz Halkbank Sıfır Faizli Esnaf Kredisi ESKKK 500 Bin TL faizsiz kredi Faizsiz Halkbank: Faizsiz Esnaf Kredisi 3 paket halinde kullandırıyor. Faizsiz Esnaf ve Kefalet Kredisi 500 Bin TL 0,62 faizli Halkbank Kadın Girişimci 300 Bin/ 500 Bin TL %14,50 İş Bankası Dükkan Kredisi (Anında ticari finansman 100 bin TL’ye kadar veriliyor. Kooperatif üyelerine 250 Bin TL. ye kadar çıkarılabiliyor. 60 ay vadeli 6 ay anapara ve faiz ödemesiz avantajı mevcut)
Kadın girişimcilere 750 bin liraya kadar 6 ay anapara ödemesiz 24 ay ödemeli kadın girişimci kredisi veriyor. Ziraat Bankası Bireysel İş Yeri Kredisi Teb Taksitli Ticari Kredi
BIGG kapsamında Genç girişimcilere 200.000 TL destek veriyor.Vakıflar Bankası Bireysel İşyeri/Kobi Kredileri: Nakit, Gayri Nakit, Yatırım ve Proje, Dış Ticaret olmak üzere 4 farklı kategoride destek sağlıyor. %1,55 Albaraka İş Yeri Finansmanı 3 yıla ve 500 bin TL.’ye kadar veriyor.) % 2,89 kâr oranı ile Şekerbank Kapımız esnafa açık kredisi 36 ay vadeli 6 ay anapara ödemesiz 50 bin Akbank Kobi Bankacılığı Taksitli, ticari, spot, Gayri Nakdi, Dış ticaret, İşim için finansmanı) QNB Finansbank Kobi Kredileri (KGF teminatlı, ipotekli, işe dönüş gibi KOBİ destek paketleri mevcut Denizbank İş Yeri ve Mortgage Kredileri: (Hızlı kredi ATM’den başvur 100.000 TL’ye kadar hemen al) TEB Taksitli Ticari Krediler İşletmeler için 7 farklı finansman programı mevcut) ING KOBİ Hızlı Kredi 100 Bin TL %1,09 Finansbank İş Yeri Açma Kredisi KGF Kredileri
Kobi İhtiyaç Kredisi (3 ay ertelemeli, 36 ay taksitle)
Kobilere İnternetten Kredi (cirosu 20 milyon TL’ye kadar olan işletmelere)
Sözüne Bedava Kredi (%0 faiz, 12 ay vadeli, 20.000TL)
KOBİ’lere İşe Devam Kredisi (36 ay vade, aylık %1,40’tan başlayan faizler, 9 ay ödemesiz)
Taksitli ticari (36 ay), yatırım (60 ay) ,oto (48 ay) ve döviz destekleri
Tüm taşınmazlar için gerekli ihtiyaçların karşılanması amacıyla bankaların kullanmış olduğu teminata ekspertiz değeri %75 olan kredi ürünleri olan işyeri kredileri, bireysel işyeri ve dükkan kredisi adı altında kullanılmaktadır. Halkbank Bankası bu anlamda iş yeri açmak için 2023 KOSGEB sıfır faizli kredi veren bankalardan biridir. Bu faiz tutarı KOSGEB aracılığıyla devlet tarafından karşılanabilmektedir. Krediler diğer bankalar tarafından belirli bir faiz oranı ile verilmektedir.
Faizsiz İşyeri Açma Kredisi Veren Bankalar 2023
İş yeri açmak için faizsiz esnaf desteği sunan tek banka Halkbank’tır. Halkbank üzerinden faizsiz 300.000 TL’ye kadar işyeri açma destek kredisi alabilirsiniz. Gerekli evraklar ile banka şubelerine giderek veya internet bankacılığı üzerinden krediye başvuru sağlayabilir ve sizlerde girişimciliğe adım atabilirsiniz.
- Akbank
- İş Bankası
- Qnb Finansbank
- Denizbank
Yeni müşterilerine faizsiz 20 bin TL’ye kadar kredi vermektedir. Sıfır faizli kredi işyeri açma kredisi olarak değerlendirilebilir.
Halkbank 300 Bin TL Faizsiz İşyeri Açma Kredisi
Yeni işyeri Açanlara Devlet Desteği 2023 yılında devam ediyor. KOSGEB ve Halk Bankası işbirliği ile işyeri açmak isteyen genç girişimcilere 300 bin lira faizsiz girişimcilik kredisi verilecek. KOSGEB’de eğitimlerini tamamlayan 35 yaş altı esnaf ve sanatkarlar, projelerini KOSGEB’e onaylatıp Halk Bankası’na ibraz etmeleri şartıyla 300 bin TL’ye kadar kredi alabilecek. Faizsiz işyeri kredisinden yararlanacak vatandaşların KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlamaları gerekmektedir. KOSGEB tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar bu krediden yararlanamayacak.
Peki Kosgeb ve Halkbank tarafından kullandırılacak olan 300 bin lira faizsiz krediden girişimciler nasıl yararlanabilecek? başvuru nasıl yapılacak? İşte tüm detaylar…
Halkbank Faizsiz 300 Bin TL İş Yeri Açma Kredisi Nasıl Alınır?
Kosgeb kurumu işyeri açmak isteyen genç girişimcilere 300 bin liraya kadar işyeri kredisi başvurular alınıyor. Faizsiz işyeri açma kredisi alabilmek için mutlaka istenen şartları sağlıyor olmanız gerekiyor.
KOSGEB’den iş kurma kredisi alabilmek için işyeri açılışından önce mutlaka uygulamalı girişimcilik eğitimi almanız ve sertifika almanız gerekmektedir. Bunun için e-devlet girişimcilik eğitimi uzaktan eğitim sayfasına giriş yapınız. Eğitim Geleneksel girişimcilik eğitimini ve İleri girişimcilik eğitimini olmak üzere iki şekilde online olarak gerçekleştirilir. Eğitime katılım tamamen ücretsiz ve herkese açıktır. Uzaktan eğitim olarak verilen bu eğitimlere online olarak katılabilirsiniz. Video formatında yapılan bu eğitimlere günün her saatinde katılarak eğitimi başarılı ile bitirip sertifika almanız gerekmektedir.
İşyeri açmak için parlak bir fikriniz varsa açmayı düşündüğünüz sektörde ki iş fikrinizin desteklenen sektörlerde olup olmadığını araştırmalısınız. İşyeri açmak istediğiniz sektörün desteklenip desteklenmediğini Kosgeb Desteklenen Sektörler listesine bakarak sektörün nace kodunu öğrendikten sonra kuracağınız iş için başvuru formunu ve iş planı hazırlayıp online olarak başvurunuzu tamamladıktan sonra Kosgeb tarafından onay aldıktan sonra 300 bin liraya kadar faizsiz krediyi Halkbank’a başvuru yapabilirsiniz.
300 Bin TL Faizsiz İşyeri Açma Kredisi Şartları Nelerdir?
300 bin lira faizsiz işyeri açma kredisi veren Halkbank’tan kredi alabilmek için gerekli şartlar aşağıdaki gibidir:
- 35 yaşından küçük olmak
- KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almak ve bitirmiş olmak
- KOSGEB’in onayladığı projeleri Halk Bankası’na sunmak şartlarını sağlamak gerekiyor.
HALKBANK İşyeri Açma Kredisi alabilmek için ayrıca:
- KOSGEB veri tabanında kayıtlı olması,
- İşletmenin Aktif olması,
- KOBİ Bilgi Beyannamesinin güncel olması,
- Programda tanımlanmış işletme türlerinde yer alan işletmelerden olması gereklidir.
- iş planını KOSGEB’e sunarak onay aldıktan sonra Halk bankasına başvuruda bulunarak 300 bin lira Kosgeb faizsiz kredi alınacaktır.
Bu yeni devreye alınan faizsiz kredilerin yanında
İş Kurmak İstiyorum Diyenlere Faizsiz Kredi İmkanı
Ülkemizde Halkbank tarafından faizsiz işyeri açma kredisi verilmektedir. Bu desteği sunan tek bankadır. Kurum 3 farklı destek paket programı belirlemiş ve bu paketlerde yer alan şartları taşıyan vatandaşlara sıfır faizli esnaf kredileri desteği sağlamaktadır.
Resmi Gazete’de yayımlanan Karar kapsamında esnaf ve sanatkarlara %50 faiz indirimli kredi ve %100 faizsiz esnaf kredisi sağlanacak. Faizden çok kar odaklı kuruluşlarda size faizsiz finansman sağlayabilirler. Ancak burada faiz yerine temettü ödersiniz.
Bunlar;
- Geleneksel İşyeri açanlar
- Ustalık belgesi bulunanlar
- Kosgeb desteği almaya hak kazanlar
Yukarıda yer alan bu mesleklerinde kendi içlerinde şartları vardır. Ayrıntılı bilgi almak için GVK 9. maddesini inceleyebilirsiniz.
Halkbank Faizsiz İşyeri Açma Krediler 2023
2022-2023-2024 yıllarında yeni iş kurmak isteyen girişimcilere özel Halkbank faizsiz işyeri açma kredisi kullandırılmaya devam ediyor. Halkbank esnaflara özel olarak oluşturulan ”ESKKK kefaletiyle” ve ”ESKK Kefaleti olmaksızın”, ”Sıfır faizli”, ”Esnaf yatırım kredileri” ve ”Esnaf destek paketi” kapsamında kredileri kapsamında işyeri sermayesinin karşılanması amacıyla 500 bin liraya kadar finansman desteğinin yanında işyeri ve taşıt alımına yönelik olarak 1.500.000 liraya kadar yatırım kredisi sunuyor. Başvurular doğrudan bankaya yapılabileceği gibi ESKK kooperatiflerine de yapılabiliyor.
Yeni İşyeri Açana Kredi Şartları Nelerdir?
Yeni iş yeri açmak isteyenler doğrudan ticari kredi alamazlar. KOSGEB esnaf kredisine ilk olarak başvurduysanız girişimci kategorisinden destek alabilirsiniz.
Bugün iş yeri açma faaliyetlerine başlamış olsanız bile destek bankalarından belirli faiz oranları ile ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz. Bankaların da bu konuda bazı şartları bulunmaktadır.
- Basit veya şahıs şirketi olarak iş yeri kurup dükkan açtıysanız, banka 3 veya 6 ay beklemeniz gerektiğini, işletmenin cari bilançosuna ihtiyaç duyduğunu ve gelir ve gider.
- Burada ki mantık kredinin ödenmesi için bankanın gözünde güvence oluşturmaktır.
- Ancak, işletmeler üzerine kayıtlı taşınır veya taşınmazları ipotek hakkı ve yeni işyerine kredi verme hakkı bankalarca saklı tutulabilir.
Esnaf Kefalet Kooperatifinden İş Kurma Desteği Alınabilir mi?
Dükkanı açtıktan sonra kooperatife üye olursanız kredi kazanabilirsiniz. Ancak üye değilseniz iş kurmak için kredi alamazsınız. Vergi levhasını alıp kefil ve ipotekli satış ile başvurabilirsiniz. Takdir yetkisi kooperatif yönetim kurulundadır. Kooperatifin güzel yanı aylık faiz oranının %0,62 olması. Halkbank ödemeyi yapar. Taksitler 3 ayda bir ödenir. Ayrıca 5 yıla kadar vade veriyorlar. Geri ödeme planında ödeyeceğiniz toplam anapara tutarı oldukça düşüktür.
Esnaf Kefalet Kooperatiflerinden temin edebileceğiniz 10 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar aylık %0,62 faiz oranıyla 60 ay vadeli kredilerin geri ödeme planları aşağıda yer alıyor.
Esnaf Kefalet yeni işyeri açma kredisinin bu plana göre hesaplamasını yapabilirsiniz.
- 10.000 TL çektiğinizde aylık 200,09 TL taksitlerle toplamda geri ödemesi 12.005,67 TL almaktadır.
- 50.000 TL kredi için aylık ortalama taksit tutarı 1.000,47 TL, geri ödeme tutarı 60.028,35 TL’dir.
- 100.000 TL kredi için aylık ödemeler 2.000,94 TL, geri ödemesi 120.056,69 TL’dir.
- 200.000 TL çektiğinizde toplam geri ödeme tutarınız 240.113,39 lira olacaktır.
- 500.000 TL çektiğinizde toplam geri ödeme tutarınız 600.283,47 lira olacaktır.
Esnaf Kefalet Kooperatifi desteği ile faizsiz esnaf kredilerinin yanında iş kurmak isteyen girişimcilerin almış oldukları okul eğitimi ve tecrübesine göre girişimcilik kredileri de sunan banka Halk girişimci, Cesur, Usta, tekno, Kosgeb Uzman, Genç, Kadın girişimci kredileri ile iş kuracaklar vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.
Halkbank Girişimcilere Özel İş Kurma Kredileri Nelerdir?
Halkbank tarafından 300 bin lira faizsiz kredi imkanının yanında girişimcilere 8 farklı işyeri kredisi veriliyor.
Halkbank tarafından girişimcilere özel sunulan krediler aşağıdaki gibidir:
- Halk Girişimci Kredisi: 250 bin TL, 12 ay geri ödemesiz 60 ay vadeli
- Genç Girişimci Kredisi: 350 bin TL, 12 ay geri ödemesiz 60 ay vadeli
- Cesur Girişimci Kredisi: 400 bin TL, 12 ay geri ödemesiz 60 ay vadeli
- KOSGEB Uzman Girişimci Kredisi: 300 bin TL, 6 ay geri ödemesiz 36 ay vadeli
- Usta Girişimci Kredisi: 300 Bin TL 1 Yıl geri ödemesiz 60 ay vadeli
- Tekno Girişimci Kredisi: 500 bin TL, 12 ay geri ödemesiz, 60 ay vadeli
- Esnaf Girişimci Kredisi: 300 Bin TL, Sıfır faizli 5 Yıl vadeli
- Kadın Girişimci kredisi:
- İşini kurmuş olan kadın girişimciler için azami 300.000 TL,
- Yeni iş kuran kadın girişimciler (6 aydan kısa süredir faaliyette bulunan) için azami 200.000 TL’dir.
Gerçekleştireceğiniz, deneyim kazanacağınız ve kar sağlayacağınız işler için, Halkbank, kuracağınız işyeri finansmanını karşılamak adına özel kredi seçeneklerini sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda birden fazla destek imkanı sunmaktadır. Size en uygun kampanyalardan yararlanabilirsiniz
250.000 TL Limitli Halkbank İşyeri Girişimci Kredisi Özellikleri:
Mevcut iş fikriniz ile yeni bir işyeri kurmak istiyorsanız ve bu faaliyetlerinizi yürütebilmek için yeterli bilgi, beceri ve deneyiminiz varsa halk girişimci desteğine başvurabilir, ihtiyaç durumunuza göre destek alabilirsiniz.
Halkbank İşyeri Girişimci Kredisine başvuru yapacak olan kişiler aşağıdaki kriterleri taşımalıdır:
Kredi Programın Adı Şartları, Kimler Alabilir ve Destek Miktarı Halkbank İşyeri Girişimci Kredisi 18 yaşınızı tamamlamış olan,
En az ilkokul mezunu olan,
45 yaşını bitirmemiş veya aşmamış kişiler ile
Gazi, gazi yakını veya engelli olan başvuru sahiplerinde yaş şartı 55 sınırına uyan vatandaşlar başvurularını gerçekleştirebilir.
En fazla 250.000 TL çekilebilir.
Şehit/gazi yakını, engelli veya gazi olan girişimciler için en üst limit 250.000 TL’dir.
12 ay anapara ödemesi olmadan toplam 60 ay vadeli olarak verilir.
Her ay eşit taksitlerde ödeyebilirsiniz.
Halkbank 350 bin lira Genç Girişimci İşyeri Açma Kredisi Özellikleri
Gençleri kapsayan bu destek 35 yaşını aşmamış vatandaşlar için geçerlidir. Üniversite, yüksekokul fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olan ve bu sektörlerde herhangi bir iş tecrübesi bulunmayan girişimciler desteklenmektedir.
Kredi Programın Adı Şartları, Kimler Alabilir ve Destek Miktarı Genç Girişimci Kredisi 35 yaşınız aşmamış.
KOSGEB’den daha önce hibe almamış.
İş fikrine ait NACE koduna göre ”Girişimcilik Sertifikası” sahibi olan.
İş fikrini KOSGEB’e onaylatmış.
Kredi üst limiti 350.000 TL
5 yıl (60 ay vadeli) geri vadeli ödemeli faizsiz!
KOSGEB’den daha önce hibe almamış.
Aylık eşit olarak uygulanacak taksitli
12 ay boyunca anapara ödemesi yapmazsınız.
Anaokulu öğretmenliği lisans mezunlarının ilk defa anaokulu açması, diş hekimliği mezunu olan bir vatandaşın diş muayenehanesi açması gibi faaliyetler örnek olarak gösterilebilir.
Kısacası kendi mesleğinizi ilk defa icra edeceğiniz bir işyeri için verilen girişimci kredisi olarak adlandırılır.
400 bin TL Limitli Cesur Girişimci Kredisi Özellikleri:
İlgili üniversitelere bağlı fakülte ve yüksekokullarından mezun olmuş olan ve hangi alanda eğitim gördüyse alanda 2 yıl deneyim kazanmış, bu deneyimi ile yeni bir işyeri kuracak olan 45 yaşını aşmayan girişimci vatandaşları kapsamaktadır.
Kredi Programın Adı Şartları, Kimler Alabilir ve Destek Miktarı Cesur Girişimci Kredisi Üniversite mezunu.
Tahsil olduğu bölümde 2 sene deneyim kazanmış.
45 yaşını aşmayanlar.
En fazla kullanabileceğiniz işyeri açma desteği 400.000 liradır.
Aylık eşit ödenecek taksitler, 60 ay vadeli ve 12 ay boyunca ana para ödemesi olmadan verilmektedir.
Örneğin: biyologların tahlil laboratuvarı kurması, öğretmenlerin eğitim kurumu açması vb. bu destekler cesur girişimci destekleridir.
300 bin TL Limitli Usta Girişimcilere İşyeri Kredisi Özellikleri:
Bu destek daha çok mesleki yeterliliğe dayalı olarak verilmektedir. Çeşitli meslek kuruluşu ve kurumlarından belge almış ve faaliyet göstereceği iş kolunda tecrübeli olan, yeni işyeri açmak isteyen vatandaşlara verilmektedir.
Kredi Programın Adı Şartları, Kimler Alabilir ve Destek Miktarı Usta Girişimcilere İşyeri Kredisi En az ilkokul mezunu olan,
Hangi iş kolu ile ilgili işyeri kuracaksa o tecrübesi ile ilgili İŞKUR, Halk Eğitim Merkezleri, KOSGEB, Belediye gibi kurumlardan ustalık veya uzmanlık, mesleki yeterlilik belgesi almış olan,
Yapacağı iş konusunda en az 3 yıl tecrübeli,
45 yaşını aşmamış vatandaşlarımıza verilmektedir.
En çok 300.000 TL için başvuru yapabilirsiniz. Yine her ay eşit taksitli ödeme planı ile 60 aya kadar vadeli ve 12 ay ana para ödemesi olmadan kredinizi kullanabilirsiniz.
500 bin TL Limitli Tekno Girişimci Kredisi Özellikleri:
- Yazılım, mobil teknolojiler ve uygulamalar ile donanım geliştirme faaliyetleri ile teknoloijk ürünler ile ilgili uygulama faaliyetlerini yapmak için işyeri açacak olan girişimciler başvurularını yapabilirler.
Kredi Programın Adı | Şartları, Kimler Alabilir ve Destek Miktarı |
---|---|
Tekno Girişimci Kredisi | Bilişim yada yazılım alanında faaliyet gösterenler. Teknopark, Teknokent gibi teknoloji geliştirme bölgesinde aktif faaliyette olanlar, KOSGEB, TUBİTAK yada Bakanlık kurumlarından hibe almaya hak kazananlar. 12 ay ödemesiz eşit taksitli 60 ay vadeli. Yine en uzun 60 ay vadeli olarak kullanılabilir. Eşit taksitlerle ödenir. Kullanılabilecek en yüksek tutar 500 bin TL’dir. 12 ay ödemesiz olarak kullanılır. Bu dönem ile birlikte en uzun taksit dönemi 5 yıl olmaktadır. KOSGEB, İlgili Bakanlıklar, TÜBİTAK aracılığı ile verilen teknoloji destek veya hibe programlarını yararlanmaya hak kazanan vatandaşlar müracaatlarını Halkbank ile yapabilir. |
KOSGEB Uzman Girişimci Kredisi Özellikleri:
300 bin TL, 6 ay geri ödemesiz 36 ay vadeli olarak sunulan kredi ile Uzman girişimcilere Kosgeb aracılığıyla kredi alabilecektir.
Kredi Programın Adı Şartları, Kimler Alabilir ve Destek Miktarı KOSGEB Uzman Girişimci Kredisi 300 bin TL limitli
6 ay geri ödemesiz 36 ay vadeli
Uzman girişimcilere Kosgeb aracılığıyla kredi verilir.
Kadın Girişimci Kredisi
Kredi Programın Adı | Şartları, Kimler Alabilir ve Destek Miktarı |
---|---|
Kadın Girişimci Kredisi | Azami kredi limiti, işini kurmuş kadın girişimciler için 300.000 TL, Yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200 bin TL’dir. Kredi vadesi; 6 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 36 aydır. Kredi, aylık eşit taksitli olarak kullandırılacaktır. 10.000 TL paraf kredi kartı Son bir yıldaki cirosunun 3.000.000 TL’yi geçmemesi şartıyla işini 6 aydır bitiren kadınlara verilir. (Yeni iş kuracak kadın girişimcilerden 6 ay şartı aranmaz, vergi levhasını çıkarmaları yeterlidir.) |
Kosgeb Kobi Finansman Kredisi
Banka ile KOSGEB arasında imzalanan protokol kapsamında; KOSGEB Veri Tabanında kayıtlı ve aktif, KOBİ Bilgi Beyannamesi güncel ve KOSGEB desteklerinden yasaklı olmayan girişimci işletmeler kredinin hedef kitlesini oluşturmaktadır.
Kredi Programın Adı Şartları, Kimler Alabilir ve Destek Miktarı
Kosgeb Kobi Finansman KredisiAzami kredi limiti 50 bin TL’dir.
Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda üst limit 70 bin TL olarak uygulanır.
Kredi vadesi azami 36 aydır.
Kredi, aylık eşit taksitli olarak kullandırılacaktır.
Müşteri faiz oranı KOSGEB Destek oranı düşüldükten sonra belirlenecek.
Faiz oranı %14,50’dir.
Kadın Girişimcilere Sıfır Faizli ESKKK Kredisi
- En az 1 yıllık ustalık belgesine sahip ve ilgili meslek kolunda son 1 yıl içinde işletme kuran girişimciler için azami kredi limiti 500 bin TL’dir.
- Sıfır faizli esnaf kredisi kullanım imkânı sunulmaktadır.
Kadın Kooperatifleri Destek Paketi
Kredinin hedef kitlesi, En az 7 gerçek kişi ile kurulmuş, Ticaret Siciline tescil edilmiş ve tüzel kişilik kazanmış, ortakların en az %50’si kadındır. Kooperatifler Ticaret Bakanlığı tarafından kurulur. Kadın Kooperatifleri Destek Paketi üst limiti 500.000 TL’dir.
- Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz desteği ile düşük faiz oranından yararlanabilirsiniz.
- 500.000 TL’ye kadar işletme sermayesi ihtiyacınızı karşılayacak taksitlerinizi, aylık, 3’er aylık, 6 ay vadeli ve maksimum 60 ay vade seçenekleriyle finanse edebilirsiniz.
- Mesleki faaliyetinize uygun işyeri ve araç alımı için 1.500.000 TL’ye kadar yatırım kredisi kullanabilirsiniz.
- İşyeri alımlarında 120 aya, araç alımlarında 84 aya varan taksit seçenekleri ile aylık ve 3 ay vadeli ödeme seçenekleri ile uzun vadeli avantajdan yararlanabilirsiniz.
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaleti veya Halk bankası aracılığıyla Doğrudan Kullandırım şeklinde sunulan işletme, işyeri edindirme ve araç alım kredisini başvuruda bulunarak kullanabilirsiniz.
Halkbank Sıfır Faizli Esnaf Kredisi
Halkbank sıfır faizli kredi kullanım imkanları 3 kategoride bulunmaktadır. Anlatacağımız 3 kategoriden biri size uygunsa %100 faiz indirimi ile kredi kullanabileceksiniz.
- Kaybolmaya Yüz Tutan Meslek Kollarında Faaliyet Gösterenlere Kredi İmkanı
- Ustalık Belgesi Sahibi Olup Yeni İşyeri Kuran Girişimci Esnaf ve Sanatkarlara Kredi İmkanı
- Genç Girişimci Esnaf ve Sanatkarlara Kredi İmkanı
Faizsiz İşyeri Açma Kredisi
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan 30 yaşını doldurmamış girişimciler için azami kredi limiti 100 bin TL’dir.
Halkbank kadın ve girişimci kredisi faiz oranı kaçtır?
- Halkbank kadın girişimci kredisi faiz oranı aylık %1.12 olmaktadır.
- Diğer tüm Halkbank girişimci kredilerin faiz oranı ise %1.12‘dir.
Esnaf ve Sanatkarlara 100 Milyar TL Kredi Desteği
Halkbank Esnaf ve sanatkarlar Odası ve Siciline kayıtlı faal esnaf ve sanatkarlar 100 Milyar TL kredi desteği veriliyor. Yeni kullandırılacak olan kredilere %7,5 faiz oranı uygulanarak 500 bin liraya kadar kullandırılacak olan işletme kredileri 60 ay vadelerde kullandırılacaktır.
Halkbank Esnaf Kefalet Kredisi 500 Bin TL İşyeri Açma Kredisi
- Esnaf kefalet kooperatifi tarafından esnaf ve sanatkarlara 500 bin lira işletme kredisi veriliyor. 500 bin lira üst limitli %7,5 faiz oranlı kredi 60 ay vadelidir.
- Araç ve işyeri alımlarında 1.500.000 TL limitli kredi
500 Bin TL Faizsiz İş yeri Açma Kredisi Hesaplama Tablosu
Faizsiz işyeri açma kredisi hesaplaması aşağıdaki gibidir:
KREDİ MİKTARI NET ELE GEÇEN AYLIK TAKSİT KREDİ MASRAFI TOPLAM ÖDEME TUTARI 100.000 TL 95.150 TL 6.273,75 TL 850 TL 125.475 TL 200.000 TL 190.400 TL 12.547,50 TL 9.600 TL 250.950 TL 300.000 TL 285.650 TL 18.824 TL 14.350 TL 376.484 TL 400.000 TL 380.900 TL 25.099 TL 19.100 TL 501.979 TL 500.000 TL 476.150 TL 31.374 TL 23.850 TL 627.474
İş Kurma Kredileri 2 Kategoriye Ayrılıyor!
Ticari krediler ile kolaylık sağlanmaya devam ediyor. İş kurmak isteyenlere ayrıca yukarıdaki listede bulunan özel ve devlet bankaları kredi vermektedir. Bu bankalar genellikle iki türde destek sağlarlar.
Kobilere Verilen Krediler: Bu nakit destekleri diğerlerine göre daha düşük faizlerle verilmektedir. Üstelik vadeleri de daha uzundur. Bireysel nakit desteklerine göre alabileceğiniz kredi tutarları, en yüksek limitler de daha fazladır.
Bireysel Tüketici Kredileri: Kişilerin kendi ihtiyaçlarını finanse etmeleri için verilmektedir. Ticari kredilere göre tutarları daha düşüktür. Faiz oranları da biraz daha yüksek tutulmaktadır. Çünkü vadeleri en fazla 36 aydır.
Kobi kredisi çekmek isteyen bankalar iş kurmak isteyen girişimcilerden çeşitli evraklar talep etmektedirler. KOBİ kredisi alabilmek için öncelikle esnek olmanız gerekmektedir. Yani, diğer anlamda işe başlama bildirimi yapmış olmanız vergi levhası bulunması ve halen faal olan bir İş yeriniz olması gerekmektedir.
Ziraat Bankası Bireysel İşyeri Açma Kredisi
Ziraat, İster esnaf olun ister çiftçi hepimize en çok destek veren bankadır. İş hayatına atıldığınız bu yeni dönemde de kimseden görmediğiniz kadar destek görebileceğiniz Ziraat Bankası Ofis, Dükkan, Mağaza, muayenehane açmak için yatırım amaçlı bireysel işyeri finansman destek kampanyalarına devam ediyor. Yeni girişimciler için verdiği desteklere hep beraber bir bakalım.
Ziraat İşyeri İçin Nakdi Girişimci Kredi Çeşitleri
Ziraat Bankası 11 farklı işyeri kredisi vermektedir. Bu krediler şunlardır:
- Ayakkabı üretim işyeri açma kredileri: 1 yıl geri ödemesiz 60 ay vadeli verilebilir
- Döviz endeksli işyeri kredileri: Yurtdışı ticari işlemler için döviz olarak verilir. 12 ay vadelidir.
- Gün için işyeri kredisi: Bir günlük kredidir. Hemen verilir ve ertesi gün kapatılır. Eğer kapatılmazsa ticari kredi vasfı alır.
- İskontolu: Senet portföyünüzü banka üstlenir.
- İstihdam odaklı: 3 ay içinde 5 kişiye iş verirseniz bu krediden faydalanabilirsiniz.
- İVME Finansman Paketi: 12 yıla kadar verilebilir. Yıl uzadıkça faiz miktarı artar. 2 yıla kadar geri ödemesiz dönem uygulanabilir.
- Kredili Mevduat Hesabı: Eksi bakiye şeklinde açılan bir hesaptır. 3 ayda bir faizi hesaplanır.
- Nakit Yönetim: Vergi ve prim ödemeleri için idealdir.
- Rotatif: 1 yıl vadeli cari hesap kullanımıdır.
- Spot: Sabit faizli 6 ay vadelidir.
- Taksitli finansman: Eşit taksitler halinde geri ödersiniz, bildiğimiz ticari kredidir.
Ziraat Bankası İşyeri Açma Kredisi Başvuru Şartları Nelerdir?
Ziraat bankası bireysel işyeri açma kredisi şartları aşağıdaki gibidir:
- Yatırım amaçlı olarak ofis, büro vb. yer açılıyor olması gerekiyor.
- İşyeri kredisi azami vade120 ay üzerinden hesaplanır.
- Satın alınacak dükkan/işyerinin ekspertiz değeri tutarının yüzde 75’i kadar kullanılabilir.
- Gayrimenkule ipotek tesisi yapılmak suretiyle işlemler tamamlanır.
- Kampanya için tüm haklar bankada saklı olduğundan, gerektiği halde ek teminat gösterilmesi de isteyebilir.
Bu bireysel finansman desteği ile birlikte Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), işyeri ve hayat sigortası da sunulmaktadır.
Ziraat Bankası İşyeri Açma Kredisi Başvuru Evrakları Nelerdir?
Ziraat işyeri açma kredisi çekmek için belgeler listesi aşağıdaki gibidir:
- Kimlik belgesi (olmazsa olmaz) (şirket sahibi vatandaşın)
- Vergi levhası (GİB sitesinden çıkartılabiliyor)
- İmza sirküleri (noterden yapılıyor 100 TL-200 TL arası bir para tutuyor bu belge)
- İşyeri açma kredisi başvuru formu (bankada doldurtup imzalatırlar.)
- Oda kayıt belgesi (şahıs işletmesi ise esnaf kefalet, limited ise ticaret sicil gazetesi örneği)
- Faaliyet belgesi (ne iş yapıyorsun, hangi faaliyetin var gibi odadan alınan bir belgedir. Talep edilmeyebilir).
Ziraat Bankası iş kurma kredisi veren bankalar arasında yer almaktadır. Yatırım amacıyla başvuru yapılır. Bu finansman desteği de iki farklı şekilde verilmektedir.
Bireysel yatırım amacıyla alınan dükkan, mağaza, büro, ofis alım desteği:
- 120 ay vadeli,
- İpotek ettirilecek Gayrimenkul ekspertiz değerinin %75’i kadar verilir.
- Banka ek teminat gösterilmesini isteme hakkına sahiptir.
- İşyeri, DASK ve hayat sigortası yapılır.
Yatırım amacıyla ortak alınan iş yerleri için:
- 120 ay taksitlendirilir.
- Düzenli gelir sahibi olan en az 2 kişi en çok 5 kişi ortak olarak kredi başvurusu yapabilir.
- Alınacak dükkan veya işyeri ekspertiz değerinin yüzde 75’ine kadar kullandırılır.
- Gayrimenkule ipotek tesis edilmektedir.
- Ek teminat istenebilir ve deprem sigortası, hayat ve konut sigortası seçenekleri de sunulmaktadır.
- Şubelere giderek T.C. kimlik bilgileri ile başvuru formu doldurulur. Bunun yanında, gelir beyan belgesi, Şirket ise ticaret sicil gazetesi, gayrimenkulün tapu fotokopileri, Serbest meslek sahibi olanlardan üyelik belgesi ve diğer ek evraklar istenerek başvuru tamamlanır.
İş Bankası Dükkan İşyeri Açma Kredisi
Ticari gayrimenkul almak için İşbank sizlere 60 ay vadeli nakit desteği sunuyor. İş yeri, dükkan, mağaza, fabrika, büro, dershane, işletme ofis alımlarında kolaylık sağlıyor.
İşyeri kredisi, genellikle dükkan, fabrika, ofis, derslik gibi gayrimenkul ihtiyaçlarını karşılamak için verilen bir kredidir.
- Banka teminat altına alınacak taşınmazın ekspertiz değerine göre en fazla %75 oranında işyeri kredisi vermektedir.
- İşyeri kredisi 24 aya varan vade ile kullanılmaktadır.
- Kredi ödemeleri aylık veya esnek ödemeli olarak yapılmaktadır.
Ticari Kredi kullanımınız için başvurunuzu İş mobil ve internet Şubesi üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Bu platformlardan yapılacak başvurular 100.000 TL’ye kadar yapılabilmekte ve 24 ay vade ile bireylere verilmektedir.
Ayrıca yine girişimciler için özel kredi destekleri sunmaya devam ediyor. İş bankası girişimci destekleri;
- Kadın Girişimci Desteği (500.000 TL, 36 ay vadeli)
- Workup Girişimcilik Programı
- Franchising Kredisi (Ödenecek tutarın %75’i, 36 ay vadeli)
- Teknolojik Girişimci Paketidir.
Başvurularınızı şubelere, banka müşterisiyseniz İŞCEP uygulaması üzerinden mobil başvuru veya internet şubesine giriş yaparak online başvuru yapabilirsiniz.
Finansbank Dükkan Kredisi
Özel bankalar arasında yer alan Finansbank KOBİ destek kredilerinden yararlanabileceğiniz bankalar arasında yer almaktadır. Finansbank 7 farklı seçeneklerde kredi imkanı sunmaktadır:
- KGF Kredileri
- Kobi İhtiyaç Kredisi (3 ay ertelemeli, 36 ay taksitle)
- Kobilere İnternetten Kredi (cirosu 20 milyon TL’ye kadar olan işletmelere)
- Sözüne Bedava Kredi (%0 faiz, 12 ay vadeli, 20.000TL)
- KOBİ’lere İşe Devam Kredisi (36 ay vade, aylık %1,40’tan başlayan faizler, 9 ay ödemesiz)
- Taksitli ticari (36 ay), yatırım (60 ay) ,oto (48 ay) ve döviz destekleri
- 72 Ay Vadeli İpotek Teminatlı Taksitli Kredi seçenekleri ile Kobilere nakit imkanı sağlayarak işlerine devam etmesine imkan vermektedir.
İpotek Teminatlı Kredi için şartlar;
- Cirosu en fazla 60 milyon lira olan firmalar içindir.
- 72 ay vadeli olarak kullandırılır.
- Konut, işyeri teminatında ekspertiz değerinin %75’i,
- Arsa ise %50’sine kadar verilir.
- QNB Finansbank şubelerine uğrayarak bilgi alabilirsiniz.
Teb İşyeri Destek Kredisi
TEB esnaflar ve girişimciler için farklı kredi imkanı sağlamaktadır. Bu krediler:
- Taksitli Ticari Kredi
- İşyeri Destek Kredisi
- İşyeri Yenileme Kredisi
- İhracat Kredisi
Ayrıca TEB, esnafa KOBİ Destek Kredisi de sağlamaktadır. KOBİ Destek Kredileri, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı, bu veri tabanında faaliyet bilgileri doğru ve KOSGEB Beyannamesi güncel olan firmalara verilen kredilerdir.
Yeni İşyeri almanız için verilen destek kredisinin özellikleri aşağıdaki gibidir:
- Eşit ve sabit destekli olarak alabilirsiniz.
- Firmanızın kazancına göre esnek taksitlerle de ödeme planlarınız oluşturulabilir.
- Dükkan, ofis, iş yeri alırken 120 ay gibi uzun vadeli seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Hemen en yakın TEB şubelerine başvurun ve kampanyalardan faydalanın.
- Ayrıca TÜBİTAK tarafından uygulanan program kapsamında, genç girişimcilere BIGG (Bireysel Genç Girişimci) kapsamında 200.000 TL destek veriliyor.
TEB, esnaf ve girişimcilerin yararlanabildiği destek başvurularını almaya devam ediyor. Bunlarla birlikte KOBİ destek kredileri de verilmektedir. KOBİ Destek Kredileri ise KOSGEB’e kayıtlı olan ve bu bilgileri doğru olan KOSGEB Beyannamesi güncel olan firmalara verilen kredilerdir. En yakın TEB şubelerine giderek işyeriniz için gerekli olan kredilerden yararlanabilirsiniz.
Akbank Dükkan Kredisi 2023
Her türlü işyeri alımı ve açımı için finansman desteğinizi Akbank’tan hızlı başvuru ile alabilirsiniz. 60 ay vade ile aylık eşit taksitler ve esnek ödeme seçenekleri uygun nakit destekleri sunmaktadır. Bulunduğunuz yerdeki şubelere giderek başvuru formunuzu doldurun ve finansman limitinizi kendiniz belirleyin.
Bu yıl da müracaatları devam eden tüm Akbank KOBİ kredileri şu şekildedir:
- Konut/İşyeri Kredisi
- Tarım Kredileri
- Gönlüne Göre Öde Kredisi
- Gayri Nakdi Krediler
- Yabancı Para Kredileri
- Olduğunda Öde Kredisi
- Taşıt Kredisi
- Leasing
- İskonto/İştira Kredisi
- Ticari Artıpara Kredisi
- Dış Ticaret Kredileri
- İşlek (Rotatif) Kredi
- Spot Kredi
- Nakit Yönetimi
- Proje ve Yatırım
- KOBİ Bayram nakit desteği
- Bu kredilere başvuru yaparak Akbank işyeri açma ve kurmak için finansman desteklerinden yararlanabilirsiniz
ING Kobi Hızlı Kredi
Özel bankalardan biri olan ING bank KOBİ’lere özel farklı iş yeri açma kredileri bulunmaktadır. Şubelerden, Mobil yada internet sitesi üzerinden bu kredilere başvuru yapabilirsiniz.
ING müşterisi olma zorunluluğu olmayan ING KOBİ Hızlı Kredi’ye başvurabilmeniz için vergi levhanızın olması gerekmektedir. Söz konusu kredi 100.000 TL üst limitli ve 24 ay vadeli eşit taksitli kredidir.
- %1,09’den başlayan faiz oranı uygulanır.
- 100.000 TL’ye kadar krediye başvuru yapabilirsiniz.
- Evraksız, kefilsiz, şartsız limitinizi anında öğrenebilirsiniz.
- ING müşterisi olma koşulu bulunmayan bu krediye başvuru yapmanız için vergi levhanızın olması gerekmektedir.
- Kredi limit tahsis ücreti yoktur.
- Teminat ve kefil şartı da bulunmamaktadır.
Bu krediden 100.000 TL üst limiti ve 36 ay vade seçenekleri ile hemen işyerinizi açabilirsiniz. Kobi destekleri için, 850 222 0 464 numaralı müşteri hizmetleri tüm sorularınızı yanıtlamaktadır.
Vakıfbank Bireysel İş Yeri Kredisi
İşyeri, dükkan, muayenehane vb. için bireysel işletme kredisi gayrimenkul almak isteyen kişilerin kullandığı bir kredidir.
- Kredi notu ve ödeme geçmişi iyi olan kişiler kullanabilir.
- Hayat sigortası zorunluluğu vardır.
- Ekspertiz raporuna göre ekspertiz değerinin %75’i kredi olarak kullanılmaktadır.
- Ticari paket sigortası yapılmaktadır.
Finansal döngünüze özel ödeme seçenekleri ile kısa ve orta vadeli işletme finansman ihtiyaçlarınızın karşılandığı kredilerinizi Vakıfbank’tan alabilirsiniz. Nakit akışınıza uygun taksit planı ile işyeri kredinizi alabilir ve işletmenizi açabilirsiniz. Bu krediden yararlanmak için aldığınız krediye aylık gelirinizin yeterli olması ve kredi geçmişinizin temiz olması gerekmektedir.
Vakıfbank Bireysel İşyeri Kredisi Şartları aşağıdaki gibidir:
- Kredi notu ve sicili temiz olan kişiler kullanabilir.
- Hayat sigortası ve ekspertiz zorunluluğu vardır.
- İpotek alınacak gayrimenkul ekspertiz değerinin %75’i kredi olarak kullanılır.
- 3-120 ay vadeli olarak kullandırılır.
- Aylık Faiz oranı asgari %1,55’tir.
- Ticari paket sigortası yapılmaktadır.
- Bu şartlarda size en yakın şubelere giderek başvuru yapabilir ve işinizi kurabilirsiniz.
- İpotekli işyeri kredisi için de asgari ve azami %1,55 faiz oranı uygulanmaktadır.
Başvuru yapabilmek için gerekli evraklar;
- T.C. kimlik kart, nüfus cüzdanı veya ehliyet
- İkametgah Belgesi
- Başvuru sahibi adına telefon, su, elektrik faturasının bir örneği
- Tapu fotokopileri (Kat irtifakı/kat mülkiyeti)
- Yapı Kullanma İzin Belgesi
- Ekspertiz raporu hazırlanarak, bu tutarın %75′,ne kadar nakit desteği alabilirsiniz.
Şekerbank Dükkan Kredisi
Dükkan açma kredisi veren bankalardan biri de Şekerbank’tır. Konut kredileri kapsamında en uygun vadeli destekleri sunmaktadır. Yatırım amaçlı olarak iş yeri almak isteyen vatandaşlar bankaya başvurabilir ve fırsatlardan yararlanır.
Özellikleri;
- 120 aya kadar vade vardır.
- İş yerinin ekspertiz değerinin %50’sine kadar kullandırılır.
- Kredi konusu olan dükkan, ofis, büro, mağaza vb. üzerine ipotek konur.
- Yatırım amacıyla destek almak isteyenler başvuru yapabilir.
- Muayenehane, dükkan, iş yeri açmak istiyorsanız Şekerbank’a gelerek size en uygun ve size özel faizlerden yararlanabilirsiniz.
Garanti Bankası Mortgage Dükkan Kredisi
Gerçek ve tüzel kişiler için ayrı ayrı kampanya başvuruları alınmaktadır. Türk Lirası olarak kullanacağınız bu nakit desteklerinin vadeleri 120 ay olarak belirlenmiştir. İki şekilde verilir.
Kullanım amaçlı olarak alınan destek özellikleri aşağıdaki gibidir:
- 120 ay vadeli kullanılır.
- İşyeri alma ve geliştirme faaliyetlerini yalnızca kullanma amacıyla yapmalı.
- Gerçek ve tüzel kişiler başvurabilir.
- İşletme aktifine kayıtlı yerler KKDF muafiyeti kapsamındadır.
- Ekspertiz değerinin hepsi yani %100’üne kadar kullanabilirsiniz.
Yatırım Amaçlı İş yeri açma kredisinin özellikleri aşağıdaki gibidir:
- 120 ay vadeli,
- TL cinsinden, yalnızca gerçek kişiler başvurabilir.
- Satın alınan iş yerine ipotek tahsis edilir.
- Gerektiğinde teminat istenebilir.
- Ekspertiz değerinin yüzde 100’ü kadar nakit desteği verilir.
Denizbank Dükkan Açma Kredisi
İşyeri almak isteyen, finansman desteğine ihtiyaç duyan esnaflara yönelik 120 ay vade ile Denizbank işyeri kredisi kullanabilirsiniz.
Özellikleri;
- Uygun faiz oranı avantajının yanı sıra kredi kullanımında en uygun ödeme planı imkanı,
- Sabit eşit taksitli ya da firmanızın nakit akışına uygun esnek geri ödeme,
- 120 aya varan vade avantajı,
- Erken ödeme yapıldığı takdirde erken ödenen anapara tutarının %2’si kadar erken ödeme ücreti alımı,
- Satın alınacak yerin ekspertiz değerinin en fazla %75’i oranında kredi kullanımı vardır.
- Kredi Başvuru Evrakları:
Tüzel Kişilerden Alınacak Başvuru Evrakları için:
- Ortaklara ve Kefillere ait Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Son 2 Yıla ait Bilanço ve Gelir Tablosu
- Varsa Oda Kayıt Belgesi
- İmza Sirküleri
- Vergi Levhası
- Ticaret Sicil Gazetesi
- Varsa Ortaklara ve Şirkete ait Mal Varlığı Dökümü (Tapu Fotokopileri)
Şahıs Firmalarından Alınacak Başvuru Evrakları:
- Son 2 Yıla Ait Hesap Defteri veya Bilanço ve Gelir Tablosu
- Varsa Oda Kayıt Belgesi
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- İmza Beyannamesi
- Son 2 Yılda olan Vergi Levhası
- Varsa Mal Varlığı Dökümü
- Bu evraklar ile iş kurma kredinize başvuru yapabilirsiniz. Dilerseniz Yapı ve Kredi Bankası, Odeabank ve Garanti BBVA İşyeri açma kredilerine de şubeler aracılığı ile başvuru sağlayabilir ve işletmenizi kurabilirsiniz.
Yeni İş Kurma Kredisi 2023 Yılı Güncel Faiz Oranları
Faiz oranlarının belirlenmesinde etkili olan faktörler;
- Kullanılacak kredi limiti
- 12, 24, 36 veya 60 aya varan vade seçenekleri
- Başvuran müşterinin kredi sicil durumu
- Faiz oranı seçtiğiniz limite göre belirlenmektedir.
- Ekspertiz değeri, ipotek veya ek teminat şartları belirlendikten sonra en uygun faizler de uygulanacaktır. İş kurmak için destek alabileceğiniz tüm kurum ve bankaların listesi tabloda yer almaktadır.
İşyeri Açma Kredisi Kimlere Verilir?
2023 yılında kendi iş yerini açmak isteyen kişilere işyeri kredisi kullandırılır. Bankaların bu amaçla başvuruda bulunan girişimcilere sağladıkları uygun faizli krediler ile finansman desteklerini sağlanmaktadır. Sıfırdan, KOSGEB desteği ile, sermayesiz kendi işinin başında olmak isteyenler bu fırsatları kaçırmadan başvurularını gerçekleştirebilir.
Bu kredilerden yararlanmak için bankaların belirlediği kredi şartlarını karşılamak gerekmektedir.
18 yaşını doldurmuş, sicili temiz olan T.C vatandaşları işyeri açma kredilerinden yararlanabilirler.
Ayrıca kurumun istediği başvuru belgelerini eksiksiz teslim edenler, ödeme güçlüğü yaşamayacak, kredi risk notu olumlu olan kişiler faydalanabilir.
İş yerinizi kurmadan, dükkanınızı açmadan önce taksitli yeni ve hızlı kredilerden hemen yararlanın.
İşyeri Açma Kredisi Şartları ve Gerekli Evraklar
KOBİ kredisi çekmek için ayrıca Eğer şirket iseniz tüm şirket ortaklarının çekmek istediğiniz krediye onay verdiğini gösteren gerekli belge ve imzaların olması gerekmektedir.
- İşletmeler için bireysel kredi çekmek istemeniz durumunda bankalar tarafından istenen belgeler ihtiyaç kredisi ile aynıdır.
- T.C. kimlik belgesi, ikametgah, gelir belgesi, son aya ait fatura örnekleri, ipotek tesis edilecek gayrimenkule ait tapu kayıtları ve bunun gibi ek evraklar ile başvurular yapılır.
- Bankalar ek teminat isteme hakkına sahiptir.
- Geliri olan veya maaş bordrosu ile bir başkasını üzerinden çekebilir, kullanabilirsiniz.
- Öncelikli kredi veren bankaların faiz oranlarını araştırın ve size en uygun faiz oranını bulun.
- Bu kapsamda işyeri kurmak için ihtiyaç kredisi çekmeden önce vermiş oldukları kredi faizleri ile birlikte diğer şartlarını da incelemenizde fayda vardır.
- Bu şartlar içerisinde en önemlileri çekilen kredi için dosya masrafı alınıp alınmadığı ara ödeme bulunup bulunmadığı ve iş kurmak için çekilen ihtiyaç kredisi için sigorta masrafı istenip istenmediği hususlarıdır. Bu masraflar bazı bankalarda tahsil edilmektedir.
- Tüm bankaların şartları birbiri ile hemen hemen aynı olduğundan istenen şartları sağlamanız halinde tüm kredilerden kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
- İş kurmak isteyenler yeterli sermaye ihtiyaçlarını bu bankalara başvurarak giderebilecekleri gibi devlet desteği sunan Kurumlara da başvurarak acil nakit ihtiyaçlarını bu kurumlar aracılığıyla da karşılayabilir.
İş yeri kurabilmek için nakit desteğine ihtiyacınız varsa özel ve kamu bankaları ve kurumlara başvurarak anında alabilirsiniz.
Yukarıda belirttiğimiz listedeki İşyeri açma kredisi veren bankalara şahsen giderek başvuru formu doldurulur.
- Ön başvuru aşamasında T.C kimlik numaranız ile bilgi ve destek alabilirsiniz.
- İş yeri açma kredisi veren bankalara gerekli belgeler ile bankanın özel şartlarını sağlayan tüm vatandaşlar iş kurma kredilerine başvuru yaparak kredilerini alabilirler.
- Ayrıca, İşyeri açmak, dükkan kurmak isteyen birçok girişimci ile, elinde sermayesi olan vatandaşlar da bankaların ve kurumların sunmuş olduğu KOBİ desteklerinden yararlanarak, ilgili kurumlara müracaat ederek kredilere başvurmaktadırlar.
İş Yeri Açma Desteği Veren Kurumlar Hangileridir?
İş Yeri Açma Desteği Alabileceğiniz Kurumlar |
---|
KOSGEB Destek ve Hibeleri 60 bin 360 bin TL girişimci hibe desteği |
İŞKUR 90 bin TL hibe |
Esnaf ve Kefalet Kredileri 500 Bin 0,62 Faizli |
TKDK (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) |
SYDV |
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilen teşvikler |
Kalkınma Ajansları |
Tarım ve Orman Bakanlığı |
TÜBİTAK |
İşyeri Açmak için Devlet Desteği Nasıl Alınır?
Yeni iş yeri açanlara devlet destek vermektedir. 2023 yılında kendi işini yapmak ve işyerini açmak isteyen 18 yaşını doldurmuş, T.C. vatandaşları 60 bin TL ve 360 bin lira hibe kredilerinden KOSGEB kurumlarına başvuru sağlayarak kurmak istediğiniz işletme için devlet destekli işyerinizi kurabilirsiniz. Diğer seçenek için ise yukarıdaki verilen bankalara başvuru yaparak işletmenizi açabilirsiniz.
KOSGEB’ten Girişimciler 60 bin/360 bin TL Hibe Desteği
Kosgeb yeni işyeri açmak isteyenlere ayrıca geleneksel ve ileri girişimcilik kredileri adı altında 60 bin lira ve 360 bin lira hibe desteği vermektedir. İşyeri açma kredisi çekmek için yapmanız gerekenler şunlardır:
- İşyeri Açma Kredisi İçin KOSGEB Kaydı Yaptırın.
- Önce hangi programa kayıt olmak istediğiniz belirleyin.
- Geleneksel girişimci için 60 bin hibe
- İleri Düzey girişimci 360 bin hibe desteklerinden size uygun olana karar verin.
- Daha sonra, girişimcilik kursları Uzaktan eğitim formatında online olarak video izlemeli şekilde yapılıyor. Online kursları tamamlayarak girişimcilik sertifikası alın.
- Başvurularınızı e-Devlet KOSGEB bölümünden ‘Girişimcilik Eğitimine Katılım Sağlanması‘ kısmına geçerek yapabilir, uygulamaya bağlanabilirsiniz.
- Desteklenen sektörlerde bir sektör seçimi yapmalı, eğer desteklemeyen işyeri seçerseniz, kredi alamazsınız. Proje örneği sayfamıza göz atarak, size uygun bir iş projesi belirleyin.
- İş planı hazırlayarak başvuruda bulunun.
- İşyeri açılışı sonrasında sisteme Kayıt olun.
- Kaydınız yapıldıktan sonra e-hizmet üzerinden online olarak Kosgeb Kurumuna başvurun!
- Başvurularda ön başvuru formu doldurulması gerekli olup aynı başvuru sayfası üzerinde ki online iş planı düzenleyerek onay almanız durumunda İşyeri açma hibesinden yararlanabilirsiniz.
İŞKUR 90 bin Lira İşyeri Açma Hibesi Veriyor!
Ceza infaz kurumlarından tahliye olan, denetimli serbestlik tedbirleri kapsamında salıverilen vatandaşlarımız ve engelli raporu olan vatandaşlarımız için İŞKUR tarafından 90 bin TL geri ödemesiz hibe veriliyor. 2023 yılının 1. döneminin başvuruları şuan alınmaya başlandı. Zaman geçirmeden projeniz ile başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
- Kuruluş aşamasında en fazla 10 Bin TL
- İşletme giderleri olarak en fazla 25 Bin TL
- İşletme kuruluş gideri en çok 55 bin TL
- Toplamda 90 Bin TL
Engelli Hibe Desteği Şartları Nelerdir?
Öncelikle işyeri açmak için hibe alacak engelli vatandaşların da İŞKUR bünyesinde kaydı olmak zorundadır. Engelli işyeri açma hibe kredi şartları aşağıdaki gibidir:
- Sağlık Kurulu Raporu ile belgelenmiş en az %40 engelli olmak,
- 18 yaşından büyük olmak,
- Emekli veya esnaf olmamak,
- Üzerine kayıtlı işyeri veya proje rehberi yayınlandığı tarihten itibaren, konu ile ilgili işte vergi kaydı olmaması,
- Dükkanın açılacağı yerde oturmak,
- Girişimcilik eğitim sertifikasını Halk Eğitim Merkezleri veya diğer kurumlardan almış olmak,
- Kendisine vasi atanmamış olmak,
- Hakkında İcra dosyası olmaması şartları aranır.
- Ayrıca küçükbaş veya büyükbaş hayvancılık projesi ile arıcılık kapsamında başvuru yapılacaksa:
- Sürü Yönetim Elemanı/Hayvan Yetiştiriciliği Sertifikası,
- Arıcılık belgesi de olmalıdır.
- Hükümlüler içinde engel durumu hariç aynı şartlar geçerli olup, ilaveten eski hükümlü olmak gerekmektedir. Bu durum tahliye belgesi ile ispatlanabilir.
2023 TÜBİTAK İş Kurma Desteği
TÜBİTAK, teknoloji ve inovasyon odaklı iş fikirlerine büyük önem vermektedir. Girişimcilere verilen desteklerle fikir aşamasından pazar aşamasına kadar olan faaliyetler kademeli olarak desteklenmektedir.
TÜBİTAK iş yeri kurma desteği almak istiyorsanız. TÜBİTAK web sitesinde Destek Programları Başvuru Kılavuzu bölümüne erişin.
Doğrudan https://kilavuz.tubitak.gov.tr/ bağlantısını tıklayarak da TÜBİTAK Destek Programlarına ulaşabilirsiniz.
Destek Türü bölümünde Bilimsel Ar-Ge Projesi, Sanayi Ar-Ge Kapasite Geliştirme Projesi veya Patent gibi desteklenen programlar yer almaktadır. Bu programların koşullarını sağlayan projeleriniz varsa başvurunuzu yaparak sağladıkları desteklerden yararlanabilirsiniz.
Örneğin; Teknoloji ve inovasyon odaklı iş fikirlerine sahip projelerin desteklenmesi için 150 bin liraya kadar geri ödemesiz hibe desteği veriliyor.
Örneğin İstanbul Teknokent, Bigg Enteggre, Odtü teknokent ve Türkiye Ekonomi Bankası Girişimci Evi gibi kuruluşlar destek verilmesinde aracılık ediyorlar.
Yeni İşyeri Açanlara Vergi Muafiyeti 2023
Yeni mağaza açanlara vergi ve prim desteği veriliyor. Genç girişimcilerin, işyerlerinin kuruluş ve faaliyete geçme tarihlerini takip eden üç vergilendirme döneminde elde ettikleri gelirlerin 75 bin TL’si gelir vergisinden istisna edilecek. Vergi muafiyeti desteği kapsamında yaklaşık 22 bin TL vergi desteği sağlanacak.
Vergi prim muafiyet için gerekli şartlar aşağıdaki gibidir:
- Prim desteği alacak girişimcilerin ilk defa sigortalı sayılması gerekiyor.
- İşe başladığı tarihi bildirmeli ve işin başında çalışıyor olmalı. Ayrıca akrabadan devralınmamış ve daha sonra ortak olunmamış olması da gerekmektedir.
- 18 yaşını tamamlamış ve 29 yaşını geçmemiş olmalıdır.
- Girişimcilik sertifikası almış olan ve iş plan/projesi olan kişiler vergi dairesinden de ‘Genç Girişimcilere Kazanç İstisnası Belgesi‘ alarak yararlanabilirler.
2023 yılında KOSGEB deprem bölgesindeki esnaflara 75 Bin TL afet dönemi işletme desteği verileceğini açıkladı. İlk 12 ay boyunca geri ödeme yapılmıyor. Dörder aylık dönemlerde ve 6 eşit taksitle geri ödeniyor.
İşyeri Açma Kredisi Nedir? Kimlere Verilir?
İş yeri kredisi genellikle dükkan, fabrika, büro, dershane gibi gayrimenkul ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için verilen bir kredidir.
İlk Defa İşyeri Açanlara Devlet Destek Veriyor mu?
Dükkan açmak için Devletten destek talep edenler KOSGEB veya TUBİTAK gibi kurumlara başvuru yapabilir.
İlk defa işyeri açıyor olmak bir avantaj sağlamaz. Devlet destekli projeler hibe destekleri bağlantısından size uygun desteği öğrenebilirsiniz.