Ziraat Bankası Traktör Kredisi Hesaplama 2024 (SIFIR ve 2. EL GÜNCEL FAİZ)

Traktör kredisi isimli içeriğimizde Devlet köyde yaşayan ve köye dönüş yapmak isteyen, tarım faaliyetlerinde kullanmak üzere sıfır veya ikinci traktör almak isteyen çiftçilere sağlanan traktör kredilerinin nasıl alındığına dair ayrıntılı bilgiler yer almaktadır.

Ziraat Bankası Traktör Kredisi Hesaplama 2024 (SIFIR ve 2. EL GÜNCEL FAİZ)

Ziraat Bankası Traktör Kredisi Hesaplama 2024 yılında yapmak isteyenler için faiz oranları güncellenmiştir. Ziraat bankası tarafından çiftçilere özel geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2024 yılında da kredi ve finansman destekleri sağlanmaya devam ediyor. Ziraat bankasından bu yıl iki farklı şekilde traktör kredisi kullandırılmaktadır. Bu kredilerden birincisi sıfır ve 2. el 5 yaşa kadar Devlet faiz destekli, ikincisi ise motorlu taşıtlar kredisi olarak kullandırılır.

Ziraat Bankası & TKK Traktör Kredisi Resmi Gazete’de

Tarım sektörünü her anlamda destekleyen tek kamu bankası olan Ziraat bankası çiftçilere diğer bankalara oranla daha uygun vadelerde ve faiz indirimleri ile traktör kredisi sunuyor. Her yıl olduğu gibi 2023 yılında Ziraat Bankası & TKK tarafından traktör almak isteyen çiftçilere (faiz indirimli) sübvansiyonlu kredilerin şartları, kullandırım usul ve esaslarına ilişkin Resmi Gazete‘ de yayınlanarak yürürlüğe giren karara kapsamında belirlenmiş olup bu yıl uygulanacak olan Ziraat Bankasına ait traktör kredisinin faiz hesaplaması ve faiz oranları ne kadar tüm merak edilenleri detaylandırdık.

Ziraat Bankası Traktör Kredisi 2024 Faiz Oranları Ne Kadar?

Ziraat bankası 3 farklı traktör kredisinin faiz oranları şunlardır:

Banka tarafından yıllık % cari faiz oranı uygulanır %50 devlet desteği ile bu oran % ‘e düşer.

  1. Yerli marka traktör kredisi faiz oranı %50 indirim ile birlikte yıllık % aylık %
  2. Yabancı marka yurt dışı üretimi traktör kredisi faiz oranı %25 indirimli Devlet destekli yıllık % aylıkta ise %
  3. Ziraat Bankası diğer motorlu taşıtlar faiz oranı 48 ay vadeli olarak aylık %

Ziraat bankası tarafından sağlanan traktör kredisi yanı sıra bu krediler ile diğer mekanizasyon alanında verilen ve tarım faaliyetlerinde kullanılan; kaz ayak, pulluk, mibzer, ilaç makinesi, balya makinesi, saman makinesi, römork, kepçe, sap parçalama makinesi gibi gereçleri de satın almanız mümkündür.

Ziraat’ten Ekipman Destekleri Nelerdir?

Ziraat bankası tarımsal üreticilere kullandırılmak üzere 2 çeşit traktör kredisi kullandırmaktadır. Bunlar:

  1. Devlet destekli olarak faiz indirimli traktör kredisi
  2. Motorlu taşıtlar kredisi adı altında kullandırılan tarım aletleri kredilerinin faiz oranları ve şartları birbirinden ayrı olarak 2023 yılında yeniden güncellenmiştir.

60 ay vadeli, 0 km ve 5 yaşındaki taşıtlar için kullandırılacak motorlu taşıtlar kredisi adı altına verilen traktör kredisinin faiz oranı oldukça cazip. Ziraat bankasının belirlemiş olduğu traktör kredisi faiz oranı aylık %1,59 üzerinden azami 48 ay vadeli olarak bu faiz oranları ile traktör kredisi kullandırmaktadır.

Tarımsal faaliyetlerin yürütülebilmesi için kullandırılacak olan traktör kredilerin yanında; Devlet destekli olarak kullandırılacak olan krediler ise; 30 ARALIK 2023 tarihinde Resmi gazete yayınlanarak yürürlüğe giren tebligata göre devlet destekli olarak oldukça düşük faiz oranları ile verilecek olan traktör kredisi bulunuyor.

Ziraat Bankası traktör kredisinin amacında:

Bu krediler, Tarımsal Mekanizasyon Araçlarının Kredili Satışına Esas Deney ve Denetimlerle İlgili Tarım ve Köyişleri Bakanlığından yayımlanan 2000/37 sayılı tebliğname ile veriliyor. Bu tebliğname Tarımsal mücadelede kullanılan alet ve makineler hariç, kredili satışı istenilen tarımsal mekanizasyon araçlarının deney ve denetimleri ile ilgili esasları belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren ”Tebliğname” gereğince, banka tarafından deneyi ve denetimleri yapılan 2. el ve 0 km. traktörler için kredi verilir.

Bunun yanında motorlu taşıtlar kredi ile 48 aya varan vadeler ile traktör kredisi veriliyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre; faiz indirimli kullandırılacak olan kredinin destek tablosu aşağıdaki gibi olacaktır.

Ziraat Bankası Traktör Kredisi Faiz Oranları 2024 Güncel

Ziraat bankası çiftçiler için en düşük faizli ve cazip koşullar ile tarım makinelerinin alımı için özellikle traktör almayı düşünen çiftçiler için değişken ve sabit olmak üzere 2 farklı kredi paketi kullandırıyor.

Bu kredi de, sabit faizli de olduğu gibi yeni ve kullanılmamış traktörlere 3-6 ve 12 ay vadelerle traktör fiyatının %75′i oranında verilebiliyor. Faiz oranları bankanın belirleyeceği oranlarda yıllık ve aylık düzeyde değişebiliyor.

  • Şartlar kişinin alacağı traktör modeline göre
  • Çekeceği kredi tutarına göre değişiklik gösteriyor.

Ziraat bankası tarafından kullandırılan kredinin faiz oranları tebliğnamede ki şekliyle aşağıdaki ayrıntıları ile anlatılmıştır.

TKK & Ziraat Bankası aracılığıyla verdiği faiz indirimli kredi tablosunu açıklayacak olursak:

Ziraat Traktör Kredisi 2023Yatırım Dönemi Faiz İndirimiKredi Üst Limiti
Yurtdışı traktörler kredileri25%2.000.000 TL
Birinci derecede tarımsal amaçlı örgüt10%2.000.000 TL
Maksimum traktör kredisi faiz indirimi60%2.000.000 TL
TKK ve Ziraat Bankası Faiz indirimli Kredi Tablosu 2023
  • Kredinin kullanabilecek en üst limitleri 2.000.000 bin lira olarak belirlenmiştir.
  • Yatırım kredisi olarak ilave %25 faiz indirimi uygulanacağı belirtilmiş olup yurt içinde üretilen yerli malı traktör alımı şartını yerine getiren  üreticilere bu orana ilave %25 faiz indirimi uygulanarak faiz indirim oranı toplamda %50′ ye çıkarılacaktır.
  • Böylece traktör alımı için yurtiçinde üretilen traktör alımı gerçekleştiren üreticilere ekstra %25 ilave faiz indirimi uygulanarak %50 faizli traktör kredisi kullandırılacaktır.
  • Bu faiz oranları ile kullandırılacak olan traktör kredinin vadesi ise 72 aya kadar olacaktır.

Yerli ve Yabancı Traktör Hesaplaması Nasıl Yapılır?

2024 yılında Ziraat Bankası yerli ve yabancı traktör faiz oranları aşağıdaki gibidir:

  • Yıllık cari faiz oranı ile en fazla 2.000.000 TL devlet destekli faiz indirimli kredi imkanı bulunuyor.
  • Ziraat Bankası tarafından senelik faiz oranı % ve aylık faiz oranı ise % ‘dir.

Yatırım dönenimde belirtilen faiz oranları ile faiz indirimleri aşağıdaki gibidir:

  • Yerli marka traktör alımlarında %25 indirimli faiz desteği verilmektedir.

Yerli Marka Traktör Kredisi Hesaplaması 2023 Güncel

Yerli malı traktör alımlarında uygulanacak faiz indirimi yıllık cari faiz oranına yüzde 50 indirim uygulanarak verilmektedir. Örneğin faizin %14 olduğu düşünülürse 14 x 0,50= %7 yıllık faiz oranı 7/12= %0,58 ise aylık faiz oranıdır.

Yerli Traktör Kredisi Hesaplama Tablosu:

Kredi TutarıVadeFaiz OranıAylık Taksit Toplam Geri Ödeme
75.000 TL72 ay
100.000 TL72 ay
150.000 TL72 ay
Yerli Marka Ziraat Bankası Traktör Kredisi Hesaplama 2024

Traktör Kredisi Hesaplama Geri Ödeme Planı olarak ayrıca 200 bin lira tutarında ki aylık % 0,70 faizli yerli traktör kredisinin ödeme planı aşağıda ortalama olarak bir hesap çıkarılmıştır.

  • Kredi Tutarı: 200.000 TL
  • Faiz Oranı: %
  • Taksit Sayısı: 72 ay
  • Taksit Tutarı: 
  • Geri Ödenecek Toplam Tutar:

En net hesap Banka Şubesinden alınacaktır.

Ziraat Bankası Traktör Kredisi Nasıl Alınır?

Ziraat bankasından traktör kredisi almanın tek yolu bankaya ipotek tesis ettirerek gelir belgesi sunmaktır. Banka çekilecek olan traktör kredisi için kendini teminat altına almak için başvuru sahibinden taşınmaz mal varlığını bankaya ipotek etmesini, yada krediyle alınacak olan traktörü bankaya teminat olarak göstermesini talep edecektir. Bu talebin yanında bazı şartların sağlanması da istenecektir.

Değişken Faizli Traktör Kredisi ve Şartları Nelerdir?

Ziraat bankasından traktör kredisi kullanabilmek için bankanın aradığı şartlar bulunmaktadır. Traktör kredisi şartları aşağıdaki gibidir:

  • Çiftçilerin ÇKS sistemine kayıtlı olması.
  • 18 yaşını doldurmuş olması.
  • Kredi sicilinin iyi olması.
  • Başvurulan dönemde hayvancılık ve tarım faaliyeti yapıyor olması.
  • Kredi kapsamındaki traktör markalarını tercih etmesi gerekmektedir.

Bu şartların yanında kredi notları yüksek olan çiftçiler ve başvuruda bulunan kişilerin belgeleri hazırlayarak bankaya sunmalıdır.

Ziraat Bankası Traktör Kredisi Başvurularında Gerekli Belgeler

Traktör Kredisi Başvuru Evrakları talep ediliyor. Ziraat bankası düşük faizli traktör kredisi başvurularında istenen belgeler aşağıdaki gibidir:

  • Başvuran çiftçinin T.C. kimlik nüfus bilgileri.
  • Kredi kullanacak kişinin Çiftçi Belgesi/ÇKS Belgesi.
  • Tarımsal işletmesini teşvik edici evraklar.
  • Krediye karşılık gösterilecek teminatların belgeleri.
  • Son üç yıla ait bilanço ve gelir tablosu gibi belgelerin bankalara ibraz edilmesi gereklidir.
  • Ziraat bankası traktör kredisi faiz oranları yıllık cari faiz oranı % 14 üzerinden faiz indirimleri uygulayarak hesaplanarak ödeme planı oluşturulacaktır.

Tüzel kişilerden istenen evraklar aşağıdaki gibidir:

  • Tüzel kişilik ana sözleşmesi yapılan Ticaret Sicili Gazetesi.
  • Tüzel kişiliği temsile yetkili kişilerin noter onaylı imza sirküleri.
  • İşletme adına vergi levhası.
  • Bağlı bulunduğu oda kayıt belgesi.

Ziraat Bankası yeni ve kullanılmamış traktörler için, Bankanın anlaşmalı bulunduğu firmalar ve bu firmaların bayilerinde satılmakta olan sıfır km. ve kullanılmamış traktörler için yıllık %14 faiz oranı ile kredi veriyor. Kredi geri ödemesi yılda bir defa, 12 ayda altı ayda bir ve üç ayda bir ödenebiliyor. Ziraat traktör kredisi verilmekte olan azami kredi miktarı ise traktöre ait fatura tutarının %75 i oranında verilebiliyor. Bu krediden yararlanmak isteyenlerin traktörün bedelinin %25’i kadar peşinatı olması gerekiyor. Peşinatı olmayanlar ise, Ziraat Bankasından çiftçilere özel ihtiyaç kredilerine başvuru yapabiliyor.

Ziraat Bankası 2. El Traktör Kredisi

2.el traktör kredisi kapsamında en fazla 5 yaşındaki traktörler için geri ödemesi yılda bir defa, 12 ayda altı ayda bir ve üç ayda bir ödeme kolaylıkları ve alternatifleri ile kasko bedelinin %75’ine kadar sabit veya değişken faiz alternatifleri ile yatırım kredisi ürünleri sunmaktadır. 2.el traktör almak isteyenler için devlet destekli traktör alım koşulları aşağıdaki gibidir:

  • İlgili krediyi talep eden işletme sahibinin çiftçi kayıt belgesinin olması Bakanlığın veri tabanına ÇKS kaydının bulunması ve aynı zamanda belge tarihinin güncel olması lazımdır.
  • Başvuran çiftçilerin tarım ve hayvancılık alanında faaliyette olması şartı aranır. Tarım üreticilerinin işletmelerinde ya hayvancılık ya tarım herhangi bir tanesinin yapılıyor olması şartı aranmaktadır. Bunun yanında;
  • İkinci el traktörlerin alınması gerekiyor. ,Kredi ile mutlaka 2.el ve sıfır bir traktör satın alınması gereklidir.
  • Kredi başvurusu yapacak olan işletme sahibinin ÇKS kaydının bulunması ve aynı zamanda tarihinin güncel olması,
  • Araç yaş şartı da bulunmaktadır. 2. el traktör alınırken satın alınacak olan 2.el aracın yaşının 8 yaşın altında olması şarttır.
  • Zirai kredilendirme belgelerini bulundurması lazım .Krediyi kullanabilmek için gerekli ve şart koyulan Zirai kredilendirme belgeleri bulundurması da gereklidir.
  • İlave faiz indirim desteği yatırım döneminde uygulandığından dolayı sübvansiyonlu traktör kredisi için yatırım dönemi için kredi kullanılması gereklidir. İşletme dönemi için işletme kredisi kullandırılmamaktadır.
  • Bankanın açıkladığı başvuru tarihlerinde müracaat etmesi gerekmektedir.
  • Yukarıdaki şartları sağlayan üretici çiftçiler, bulundukları il ve ilçelerdeki banka şubelerine gerekli belgeler ile başvuru yapabilir ve traktör kredisini kullanabilir.
  • Tüm bu şartları sağlayan  çiftçiler Ziraat bankasından 2. el traktör kredisi alabileceklerdir.

‘Resmi Gazete’ de yayınlanan kararın 22. Maddesine göre; Zirai kredilendirme belgesi olan traktörlerden alacak olan çiftçilerin faaliyet kollarının içerisinde tarımsal ve bitkisel üretim, küçükbaş veya büyükbaş hayvancılık yada kanatlı üretimi damızlık dahil olarak en az bir tanesinin faaliyetini yapıyor olması şartı getirilmiştir. Ayrıca yine resmi gazetedeki tebligata göre 2. el traktör alacak olanların alacakları traktörlerin yaşlarının 8 yaştan büyük olmaması gereklidir.’‘ ibaresi bulunmaktadır.

Ziraat bankası ikinci el traktörler için yıllık %14 cari faiz oranı ile kredi veriyor. Dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise traktörün 5 yaşından küçük olması gerekiyor. Burada kredi miktarı kasko bedeline göre hesaplanıyor ve kredi %75 oranına kadar verilebiliyor. Üç ayda bir, 6 ayda bir ve yılda bir kez kredi ödenebiliyor. Toplam kredi süresi ise talepte bulunan çiftçinin durumuna göre veriliyor. Tarımsal mekanizasyon ve tarım aletleri kredisi çekmek için arsa, tarla veya bahçe tapuları, ÇKS evrakı ve çiftçi belgesi, teminatlar ve işletme ise 3 yıllık bilanço ve nüfus cüzdanı istenmektedir.

Ziraat bankası haricinde çiftçilere kullandırılacak olan Tarım Aletleri Kredilerini veren bankalar şunlardır:

  • Koç finans
  • İşbankası
  • Vakıfbank
  • Halkbank
  • Denizbank

Gibi bankalar da 2.el ve sıfır traktör alımları için finansman destekleri sağlanmaktadır.

Traktör Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

2024 yılında traktör kredisi veren bankalar aşağıdaki gibidir:

  • Ziraat Bankası
  • Garanti Bankası
  • Denizbank
  • Halkbank
  • Şekerbank
  • Türk Traktör Finans
  • Yapı ve Kredi
  • TEB
  • İş Bankası

olup, bu bankalar traktör alımları için bireysel kredide vermektedir.

Tarımsal Mekanizasyon Kredisi Hangi Alanlarda Veriliyor?

Ziraat bankası tarafından verilen devlet destekli en uygun kredilere ve Traktör ve tarımsal mekanizasyon kredisi veren diğer bankalara başvurabilirsiniz. Bankalardan kullandırılan tarımsal mekanizasyon kredileri ile alınabilecek tarımsal faaliyetlerde kullanılacak malzemelerin aşağıda yer verilmiştir. Ayrıca Ziraat bankası tarımsal ekipmanların alımında kullanılmak üzere kullandırdığı kredi ile tarımsal üreticilerin işletme kapasiteleri ile uyumlu aşağıdaki ekipmanların alımı için kredi veriyor.

Ziraat Bankası tarımsal mekanizasyon kredisiyle alınabilecek ekipmanlar şunlardır:

  • Balya makinesi
  • Çapa makinesi
  • Biçer bağlar
  • Biçerdöver
  • Silaj
  • Süt sağım makinesi
  • Süt soğutma tankı
  • Yem karma makinesi
  • Kültivatör
  • Patoz
  • Suluk
  • Yemlik
  • Balık bulucu cihaz
  • Arıcılık makine ve ekipmanı
  • Ürün hasadında kullanılan verim ölçer kiti
  • Çayır biçme makinesi
  • Fındık toplama makinesi
  • Diskli tırmık
  • Kaz ayağı
  • 5 li pulluk
  • Mibzer
  • Motorlu tırpan
  • Bahçe traktörü
  • Traktör römork alımında kullanılabilecektir.

Eğer 10 dönümlük bir buğday tarlası için 100 bin liralık traktör kredisi çekmenizin ölü bir yatırım olduğunu, ancak 3.000 dönüm arazi ekerken, 80 model traktörler tarla sürmeye çalışmanızın ise, gereksiz iş gücüne yol açacağını devletdestekli.com olarak belirtir, çiftçimize yatırımları ve çalışmaları için başarılar diler, saygılarımızı sunarız.

Traktör modelleri, güncel faiz oranları, güncel şartlar bankanın internet sitesinden öğrenilebilir.

  • Eskiyen traktörünüzü yeni bir traktör kredisi verilen modeller ile değiştirebilirsiniz.
  • Sizden tarım sigortası yaptırmanız istenirse tarım sigortası yılı prim miktarlarını öğrenmek için makalemizi okuyabilirsiniz.

Traktör Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

İlk olarak hangi arazide kullanacağınıza karar vermelisiniz. Örneğin 2 traktörünüz var ise, birini küçük işlerde diğerini büyük işlerde kullanmak maliyeti arttıracaktır. İster 10 dönüm, ister 20 bin dönüm tarlanız olsun, Alacağınız traktör ihtiyacınızı tam olarak karşılamalıdır. Gereğinden fazla güçlü bir traktör alırsanız, bu kez yan ekipmanlarını da ekstradan satın almanız gerekecektir. Bunlar traktörün fiyatı gibi oldukça pahalıdır. Alacağınız makinenin kuyruk mili, hidrolik sistemi, kabin özellikleri, manevra kabiliyeti, güç aktarımı çok önemlidir. Bu özellikleri güç altında iken test etmeniz fayda sağlayacaktır. 70-90 hp. gücünde bir traktörün yakıtı ile 130 hp. gücündeki bir makinenin yaktığı mazot aynı olmayacaktır.

Traktör Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Traktör Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

En İyi Traktör Markası Hangisi?

Taraflı bir yorum yaptığımız düşünülmemesi açısından bu işi en iyi bilen kullanıcılara sorduk ve aldığımız yorumlar şöyle oldu:

  • Türk malı olarak uzel, yabancı derseniz de, MF olduğunu düşünüyorum.
  • Massey veya Newholland bence
  • Tümo, Same, Erkunt
  • Bizim buralarda en meşhuru John Dere markasıdır.
  • 100 beygir Case
  • Ben en iyisinin NH ve MF olduğunu biliyorum
  • Dünya çapında bence Class veya Fendt birinci gelir
  • Türkiye şartlarında en kaliteli yerli marka Erkunt
  • Göze hitap açısından en güzeli Uzal
  • Piyasada ikinci eli en çok para eden NH
  • Yakıt açısından en az yakan traktör Başak
  • Fiyat ve performans açısından değerlendirirseniz de Tümosan denebilir.

2023 yılında traktör kredisinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından verilen kredilere başvuru yapabilir. Bu kredilerden yararlanabilmeniz için ikinci el traktör alımlarında 8 yaş sınırını göz önünde bulundurmanız gerekiyor. TKDK tarafından 2024 yılı için verilmesi planlanan herhangi bir traktör desteği ise bulunmuyor.

Traktör Marka ve Fiyatları 2024 Güncel

2024 yılında: Agrifarm, AGT, Artrak Superline, Başak, BMC, Bozok, Case IH, Claas, Deutz, Deutz-Fahr, Dexta, Ebro, Erkunt, Farmtrac, Ferrari, Fiat, Ford, Foton, Goldoni, Hars, Hattat, Hema, International, İşbora, JCB, John Deere, Kioti, Kubota, Leyland, Lombardin, LS Tractor, Mahindra, Massey Ferguson, Mc Cormick, Mercedes, New Holland, Nibbi, Same, Solis, Steyr, Tafe, Tümosan, Türk Traktör, Universal, Ursus, Uzel Traktör, Valtra-Hattat, Zetor marka 2.el küçük traktörler ile sıfır traktör kabin  fiyatları ve çiftçiden, köylüden, evraksız  satılık traktör fiyatları 750.000 TL- 4,000.000 TL arasındadır.

Traktör satın almak isteyenler için internet sitelerinden satışa sunulan 2. el ve sıfır km. traktör fiyatları aşağıdaki gibidir:

  • Çiftçiden Köylüden Evraksız satılık traktör fiyatları Sahibinden ikinci el traktörlerin fiyatlarını öğrenebilirsiniz.
  • Arabam.com
  • John Deere
  • Masseyferguson
  • New Holland
  • Mascus satışa sunmaktadır.

Devlet Destekli Traktör Kredisinin Üst Limiti Ne Kadardır?

Devlet faiz desteği ile verilen sıfır veya 2. el traktör kredilerinin Bakanlığın belirlendiği kredi üst limiti 1.000.000 TL’dir.

Devlet Traktör Kredisine Yüzde Kaç Oranında Faiz Desteği Yapıyor?

Banka tarafından Yurtiçi üretilen yerli malı traktör alımlarında yatırım döneminde uygulanacak faiz indirim oranı %25olacaktır.

Yorumlar

  1. okan dedi ki:

    slm 300 bin traktör kredisi kullanmak istiyorum ziraatbank ne kadar olur 3 yılda ödemesi bilgi alabilir miyim lütfen nevholland tt 55 4×4 almak istiyorum 600 bin nakitim var

  2. Halil ibrahim seyman dedi ki:

    Td580 300 milyar pesin geri 300 milyar 5 senelik kredi kulanmak istiyorum 300 5 yılda senelik ödemesi ne olur

  3. Serhat dedi ki:

    Slm 350 binicilik bir kredi için ne kadar aylık ödemem olur traktör kredisi için Karataş yerli traktör sıfır

  4. Recep Demir dedi ki:

    Same 55 lik 350 bin peşinat nekadar öderim kalan ödeme ne olur

  5. ismail şener dedi ki:

    200 000 tl erkunt tıraktör 5 yıl ödemeli yıllık kullanırsam ne öderim

  6. Alptekin dedi ki:

    237 bin TL kredi çıkan 2020 model yerli traktöre 5 yıl vade ile senede bir defa ödeme şeklinde ödeme yaptığımda geri ödeyeceğim tutar ne kadar olur acaba yardımcı olursanız sevinirim

  7. Güney Denli dedi ki:

    210 000 TL newholland traktör kredisi almak istiyorum senededen seneye ödemeli

  8. Fatih kırbaş dedi ki:

    Almak idtedigim tıraktör güncel fiyatı;430 bin hibe ve kıredi alma imkanım olurmu

    1. Serhat dedi ki:

      350 bin Tl 0 traktör Alaçam aylık kact TL oderim

      1. Abdullah dedi ki:

        Traktör Tümosan 8085 1850 bin TL çıktı bana ancak vermedi bana eskiden 2 traktör aldığımı için vermedi ama 185 bin TL çıktı acaba neden vermedi

  9. Erkan subaşı dedi ki:

    2020 model deutz fahr 40 75 e kaç para kredi çıkar